clanek-1

Vítězstvím nad Teplicemi jsme udělali důležitý krok na cestě do baráže o první dorosteneckou ligu

22.05.2022, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

2:1

(2 : 1)

26. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Teplice

Sestava domácí:

Spilka – Krejčí, Suchan, Löffler, Fojt – Krenciv, Břeh, Nikl (86. Kulhavý) – Ulman (86. Magdi), Špatenka, Hübl (60. Kasal / 86. Ungerman)

Sestava hosté:

  • Branky: 2. Ulman, 4. Špatenka – 35. Bulmaga , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Zápas o šest bodů – tak by se dalo charakterizovat utkání s druhými Teplicemi. Díky vítězství, které se však nerodilo vůbec snadno, jsme zvýšili náskok na 10 bodů a v posledních třech zápasech nám stačí jedno vítězství k jistotě baráže.

Hodnocení trenéra:

Trenéru Tomáši Kulvajtovi se hodnotilo utkání velice dobře:  "Snad poprvé v jarní části soutěže se nám podařil vstup do utkání, který byl z našeho pohledu snový. Pod tíhou dvoubrankového vedení jsme však byli postupně čím dál pasivnější a hosté si vytvořili převahu. Aktivní hrou prokázali vysoké kvality svých útočících hráčů, z nichž někteří mají zkušenosti z třetiligového B týmu a dokonce i ze zápasů první ligy. Byli nebezpečnější, na štěstí pro nás však nebyli přesní v koncovce, nebo nás při silných šancích výrazně podržel Dan Spilka, který odchytal skvělý zápas. Do druhého poločasu jsme upravili organizaci v defenzivě, což bylo správné rozhodnutí. Hosté už nebyli tak nebezpeční a postupem času jim díky vysokému tempu z prvního poločasu dle mého začaly docházet síly. Celkově byl druhý poločas vyrovnaný, šancí však výrazně ubylo. Naše příležitosti jsme bohužel nedotáhli, zároveň jsme však teplickým dobrou defenzívou nedovolili silné šance, jako v prvním poločasu. I bod by byl pro nás do závěrečné fáze soutěže dobrý, vítězství je však skvělé. Po Mladé Boleslavi, Hradci Králové a Spartě jsme zvládli vítězně další obrovsky těžký zápas a z tohoto pohledu musím před kluky smeknout. Pro jistotu baráže nám stačí ve zbylých třech zápasech jednou vyhrát, což věřím, že zvládneme a dobře se připravíme na závěrečné dvojutkání sezóny proti Bohemians 1905."