clanek-1

Máme strach vyhrát. Chci, abychom lépe kontrolovali hru, řekl Skuhravý

27.09.2020, 16:30

FK Varnsdorf

2:2

(0:2)

5. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil – Bláha (68. Minsung), M. Kubista, Rudnytskyy (C) (60. Šimon), Kocourek, Daniel Novák (46. Heppner) – Ondráček (90. Kubr), M. Richter (60. Schön).

Sestava hosté:

Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kozma (C), Doumbia, Kim (66. Krunert), Kovaľ, Buchvaldek (66. Fábry), Souček – Hadaščok (76. Ayong).

  • Branky: 71. Schön, 83. Ondráček (pen.) – 17. Koval', 43. Buchvaldek (pen.) ŽK: Kubista - Chlumecký, Piroch, Kozma, Dancák. Rozhodčí: Černý – Kotalík, Pečenka. Střely na bránu: 5:7. Střely mimo: 4:13. Rohy: 3:7. Držení míče (v procentech): 41:59.
  • Diváci: 553
Neproměňování šancí, zbytečné chyby a nedostatečná kontrola hry i výsledku. Tak hodnotil trenér Roman Skuhravý nedělní utkání ve Varnsdorfu, kde Dukla neudržela dvoubrankové vedení z prvního poločasu a i přes herní převahu remizovala na severu Čech 2:2.

Trenére, jak jste viděl zápas?
Výsledek je pro nás bolestivý, ale na jednu stranu zasloužený. V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli a dostali se do vedení 2:0. Stále nás ale provází to, že nedokážeme v klidu kontrolovat zápas. Druhá věc je ta, že střídající hráči nevnesou do hry to, co od nich potřebujeme. Nicméně za stavu 1:2 jsme zase ožili, ale nedali jsme jasné šance a soupeř z penalty srovnal. Je to krutý výsledek, byli jsme lepším týmem.

Upozorňovali jste hráče, že poločasový náskok o dva góly může být zrádný?
Věděli jsme, v jaké situaci jsou domácí. Myslím, že se nám dlouho dařilo nepouštět je do šancí. Chtěli jsme hrát hlouběji a ukázat, že pány na hřišti jsme my. To je věc, která mi od nás chybí. Rád bych, abychom lépe kontrolovali hru. Bohužel jsme měli strach vyhrát. A soupeř to potrestal.

Sami jste navíc spálili spoustu šancí.
Kdybychom ty branky dali, tak mají hráči úplně jiný kredit než teď. Vidím to, říkáme si to pořád. Jsou to tisíciprocentní šance, ve kterých selžeme. Pak nás to stojí zápas.

A co penalta v závěru, ze které Varnsdorf vyrovnal?
To byl mix naivity a nezkušenosti. Brankářem jsme měli hru pod kontrolou a stejně vyrobíme zbytečný faul. Úplně hloupá věc. Bohužel takové chyby k nám patří.

Co udělat proto, abychom začali pravidelně vyhrávat?
Zápasy nám ukazují, že je tým furt v jakémsi surovém stavu a je potřeba s ním komplexně pracovat. Hráče budeme neustále podporovat, na videu si zanalyzujeme nedostatky a zkusíme je zapojit do tréninkového procesu. Musíme se naučit hrát pod tlakem, být sebevědomější. 

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (FK Dukla Praha): „Výsledek je pro nás bolestivý, ale na jednu stranu zasloužený. V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli a dostali se do vedení 2:0. Stále nás ale provází to, že nedokážeme v klidu kontrolovat zápas. Druhá věc je ta, že střídající hráči nevnesou do hry to, co od nich potřebujeme. Nicméně za stavu 1:2 jsme zase ožili, ale nedali jsme jasné šance a soupeř z penalty srovnal. Penalta byla zbytečná, nemůžeme faulovat v momentě, kdy máme brankářem hru pod kontrolou. Je to krutý výsledek, byli jsme lepším týmem, jenže soupeř nás dokázal potrestat. Proto máme jen bod.“