clanek-1

První start v poháru a hned vychytaná nula. Vážím si toho, povídal Kinský

26.08.2020, 18:00
Admira Kobylisy, Na Pecích, Praha 8

Admira Praha

0:4

(0:2)

1. kolo, MOL Cup 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Jungr – Herc (60. Kunc), Fric, Martinic (46. Douděra), Čácha (80. Vyskočil), Majer (46. Záruba), Panýrek, Čížek, Zahálka (66. Mošna), Radimský, Horák.

Sestava hosté:

Kinský – Dancák, Fišl, Chlumecký – Souček (46. Fábry), Kovaľ, Kozma (C), Jakab (66. Preisler) – Kozel (74. Krunert) – Buchvaldek (46. Hadaščok), Ayong (46. Ullman).

  • Branky: 37. Buchvaldek, 41. Souček, 79. Preisler, 81. Kozma. ŽK: 45. Martinic,, 76. Čížek – 25. Fišl. Rozhodčí: Machač – Flimmel, Váňa.
  • Diváci: 622
Ligovou premiéru už má za sebou, ve středu na hřišti Admiry Praha zapsal brankář Antonín Kinský také první start v poháru. V sedmnácti letech. A hned vychytanou nulou pomohl Dukle k triumfu 4:0 a postupu do druhého kola.

„I když jsme dali čtyři góly, tak to byl těžký zápas, nic snadného,“ líčil pár minut po utkání před šatnou, stále ještě oblečený v brankářském. „Soupeř byl nepříjemný, měl šance a museli jsme být na pozoru. Naštěstí to dopadlo dobře.“

Kinský měl v bráně hodně práce, hlavně v prvním poločase, kdy si Admira vytvořila pár příležitostí. V té největší pomohla mladému gólmanovi tyčka.

„Na začátku jsme měli problémy v mezihře. Rozehrávka ještě šla, oni nás netlačili. Ale jakmile jsme šli nahoru, tak nás Admira zavřela a těžce jsme se tam prosazovali. Jsem rád, že kluci ještě před koncem poločasu dali dva góly a ve druhé půli už jsme si to pohlídali,“ dodal.

A vychytaná nula? „Jo, toho si vážím,“ smál se. „Hlavně po tom průběhu.“

V dospělém fotbale se Kinský teprve rozkoukává, právem ale dokazuje, že je velkým brankářským talentem. „Je to něco jiného než fotbal v mladších kategoriích. Je v něm víc emocí, všechno je náročnější a diváci tomu dodají super atmosféru. Jsem hlavně rád, že mi trenér dává šanci a že můžu chytat!“

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Musím v první řadě pochválit domácí, kteří odehráli fantastický zápas. My jsme se v první půli trápili a přežili jsme dvě tutovky soupeře. Druhý poločas už byl lepší. Podstatné bylo, že jsme si lépe nastavili hřiště a dostávali se do šancí. Přesto utkání z naší strany nebylo tak energické, jak jsme si představovali.“