clanek-1

Dukla doma na Julisce opět vyhrála

05.10.2019, 10:15

FK Dukla Praha

1:0

(1:0)

11. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

1.SK Prostějov

Sestava domácí: Hruška - Souček, Piroch, Chlumecký - Kott (64. Ayong), Hašek (84. Kovaľ), Tetour, Doumbia, Preisler - Hadaščok, Holík (74. Kozma).

Sestava hosté: Bréda - Biolek, Janíček, Schuster, Lutonský - Pernackyj - Píchal, Pašek, Kotouč (74. Kroupa), Šteigl - Slaměna.

  • Branky: 14. Tetour.
    ŽK: 52. Souček - 70. Schuster, 78. Biolek, 90. Píchal.
  • Diváci: 753
Svěřenci trenéra Skuhravého odehráli své jediné říjnové domácí utkání. Na Julisce přivítali soupeře z Prostějova. Dukla po prvním poločase vedla zásluhou kapitána Daniela Tetoura 1:0, ve druhém poločase se hosté prosadit nedokázali, a Dukla tak uhájila své druhé místo v tabulce.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „My si samozřejmě vážíme každé výhry. Z dnešního zápasu jsme měli respekt, protože soupeř měl výškovou i zkušenostní převahu. Myslím si, že jsme první poločas hráli tak, jak jsme chtěli, i když jsme se nedostávali do finální fáze tak, jak bychom potřebovali. Proto jsme neměli tolik šanci, ale i přesto jsme se dostali do vedení. Po brance jsme měli silnou hru, v situacích, kdy jsme otočili hru, jsme se dostávali do přečíslení, ale bohužel jsme toho nevyužili. Pod dojmem minulého týdne jsme věděli, že ve druhé půli soupeř všechno vrhne do útoku, a my jsme chtěli být klidnější a hrát kratší hru. Bohužel jsme hráli přesně obráceně. Ta hektika a panika pramení z toho, že věci, na kterých pracujeme, ještě nejsou ustálené, a dneska jsem v naší hře viděl i daleko více strachu. Potvrdili mi to i hráči v kabině, protože už samozřejmě chtějí od sebe víc, chtějí silný výkon, který je samozřejmě podpořený body. I přesto, že jsme měli daleko víc brankových příležitostí než Prostějov, tak jsme mohli být potrestáni a zápas nemusel dopadnout tříbodovým ziskem. Jsem velice rád, jak dnešní zápas odpracoval Daniel Tetour, protože on byl dnes naším klíčovým hráčem. Ne protože dal gól, ale protože hrál po nemoci, po 2 trénincích a dneska mi udělal velikou radost. Jsem rád, že jsme takový zápas odehráli, protože sebevědomí a herní kvalita by měla být za jakéhokoliv výsledku, což se nám dneska nepovedlo. Máme teď 14 dní nato, abychom se dali zdravotně do kupy, protože nás trápí nějaké virové onemocnění, které se tu střídá. Věřím tomu, že se na závěr podzimní části sezóny včetně poháru připravíme tak, abychom byli v obou soutěžích ve hře.“