clanek-1

Úvodní představení Dukly ve F:NL skončilo prohrou

20.07.2019, 10:15

FK Dukla Praha

2:3

(1:2)

1. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Fotbal Třinec

Sestava domácí: Hruška - Kozma, Chlumecký, Piroch, Preisler (70. Bezdička) - Tetour, Doumbia (79. Jakab), Souček (46. Douděra) - Holík, Krunert, Hadaščok.

Sestava hosté: Adamuška – Omasta, Bedecs (18. Gáč), Kušnír, Janoščin – Arroyo, Kubala, Vaněk, Machalík (76. Samiec), Cienciala (66. Janošík) – Hlúpik.

  • Branky: 30. Krunert, 54. Holík - 11. a 25. Hlúpik, 78. Gáč. ŽK: 38. Tetour, 58. Holík - 73. Janošík, 83. Vaněk.
  • Diváci: 895
Ve svém premiérovém utkání letošní sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Dukla hostila Třinec. Domácí se hned v prvním poločase dostali do nepříjemné situace a prohrávali 0:2. Do konce poločasu Dukla snížila na 1:2 a vyrovnávací gól přidala ve druhém poločase. Všechny body si však nakonec odvážejí hosté, kteří dokázali přidat i třetí gól.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: "Pro nás to byl důležitý zápas hlavně v podpoře tvorby nového kádru. Myslím, že jsme vstoupili do zápasu dobře, měli jsme tam několik šancí. Ale chyba potrestaná v rozehrávce nás trochu zabrzdila, a do gólu na 1:2 bylo vidět to, čeho jsem se obával nejvíce – nesebevědomí, netrpělivost a nekvalita. Byli jsme hrozně nepřesní. Celý druhý poločas byl úplně jiný, zaslouženě jsme se dotáhli na 2:2. Potom to bylo o naší kvalitě v předfinální fázi, a tam jsem viděl největší nervozitu. Obrovský problém je pro nás soubojovost. Ta nedostatečná agresivita v soubojích a zodpovědnost, to nás provází dlouhodobě. A pak přišla hořká pilulka, ten nesmyslný faul před gólem na 2:3 a nedohraná standardní situace na zadní tyči. Je to zklamáni, ale na druhou stranu je to pro nás důležitý zápas v tom, abychom zjistili, co tato soutěž obnáší. Dneska to byla bolestivá prohra."