clanek-1

U17: Poslední mistrovské utkání proti AC Sparta Praha skončilo porážkou 1:3

10.06.2018, 12:30

FK Dukla Praha

1:3

(0:2)

29. kolo, Česká liga dorostu U17 B 2017/18

AC Sparta Praha

Sestava domácí: Šmejkal - Matoušek (55. Urban), Bican , Peake, Haniak (55. Jančí) - Zakharchenko, Kozel (41. Jeřábek) , Novotný - Kubeš, Hodek (41. Ludvíček), Hrubeš (55. Watkins).

Sestava hosté:

  • Branky: 80. Kubeš (PK).
V nedělním zápase se hráči U17 utkali na hřišti v Suchdole týmem AC Sparta Praha. Skóre se na konci zápasu zastavilo za stavu 1:3 ve prospěch hostujícího týmu.

Hodnocení trenéra:

Filip Soukup: "Do utkání vstoupili oba soupeři velmi odvážně. My jsme se snažili prosazovat kombinační hrou, zatímco soupeř hrozil především z rychlých protiútoků. Přes značnou aktivitu soupeřova obranného bloku se nám dařilo dostávat do situací, kterým chyběla jediná věc, která nás trápí téměř celé jaro - přesnost a klid v zakončení. Vzhledem k předešlým zápasům jsme tvořili menší množství chyb v defenzivě. Bohužel po jedné z mála se soupeř ujal vedení, kdy důrazem v pokutovém území dotlačil míč za brankovou čáru. My jsme reagovali nejlepším možným způsobem a to vyšší aktivitou i tempem, bohužel nás opět provázela nepřesnost, či zbrklost v zakončení. Po větším tlaku se prosadil znovu soupeř a to až v samotném závěru prvního poločasu. Do druhého poločasu jsme prostřídali 5 hráčů v poli, což přineslo značné oživení hry. Bohužel ani tentokrát jsme nebyli střelecky úspěšní, a tak nás opět vytrestal soupeř, který si tvořil šance již z brejkových situací - 0:3. Náš tlak se postupně měnil v křeč, která vedla v závěru utkání pouze k centrovaným míčům. Jeden z nich nastřelil soupeřova hráče do ruky a rozhodčí nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Kubeš. Na více jsme už v zápase nedosáhli a sezonu zakončili na krásném 3. místě."