clanek-1

Po výhře nad Žižkovem postupujeme do dalšího kola MOL Cupu

12.10.2018, 18:00

FK Viktoria Žižkov

0:1

(0:0)

3. kolo, MOL Cup 2018/19

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hrubeš – Stříž, Vilotič, Švejdík (C), Urbanec – Batioja, Žežulka – Bazal (61. Sintean), Rondič, Halgoš (80. Čermák) – Musa.

Sestava hosté: Hruška – Chlumecký, Ostojič, Ďurica, Miloševič (C) - Bezpalec, Doumbia (90. Kott), Bilovský - Brandner (72. Tetour), Djuranovič (67. Bezdička), Schranz.

  • Branky: 81. Bilovský.
    ŽK: 40. Musa – 79. Ostojič.
    Rozhodčí: Berka – Vaňkát, Leška.
  • Diváci: 1121
Páteční utkání na útulném stadionu Viktorie Žižkov připravilo velké šance domácím, favorit z Julisky ale díky gólu Frederika Bilovského vyhrál 1:0 a postup do dalšího kola si pohlídal.

Po úvodní rozehrávce Dukly se hra přelila na hostující obrannou polovinu, kde se hned v 1. minutě dostal k šanci Batioja, který ale po nahrávce k levému rohu nedokázal zpracovat míč. V 7. minutě se dostala Dukla k rohovému kopu, který žižkovský brankář Hrubeš bez problému vyrazil. Dohrávat se ale snažil Ďurica, který se vyhnul bránícímu Švejdíkovi a zakončoval k pravé tyči, kde už čekal připravený Hrubeš. Ve 20. minutě dokázal utéct dukelské obraně Stříž, který si našel na pravé straně dobíhajícího Švejdíka. Osamoceného ho nedokázal zastavit ani Martin Chlumecký, který ho pustil ke střele na Hrušku. Ve 28. minutě se pokusil Chlumecký o dlouhý nákop na Miloševiče, ten míč ale špatně přijal a nedobrovolně přenechal žižkovským hráčům. Další rohový kop rozehrával ve 32. minutě Doumbia, který si nakrátko nahrál s Bezpalcem, druholigová obrana ale opět velmi rychle zareagovala a míč odkopla k hostující bráně. První větší závar před dukelskou bránou přišel ve 35. minutě. Batioja se dostal díky odstavení hráčů Dukly tváří v tvář Hruškovi, i přes velkou šanci trefil pouze břevno. Dukelskému týmu propadala obrana, znovu Musa ve 44. minutě unikl do samostatné akce, ke štěstí brankáře Hrušky střelil pouze nad břevno. První poločas skončil za stavu 0:0 s velkými šancemi Žižkova.

Druhý poločas začala Dukla v lepším světle, hned v 50. minutě Miloševič mohl skórovat ze standartní situace po absolutním zmatení domácí obrany několika falešnými střelami. Bilovský se dostal do úniku na Hrubeše, který proti němu zakročil daleko od brány a míč mu ve skluzu vypíchl. V 59. minutě se podařilo Halgošovi nahrát před Hrušku, kde na balón čekal Rondič, ten byl ale na poslední chvíli odbaven Chlumeckým, který celou situaci uklidnil. Bilovský se v 65. minutě dostal k nebezpečné střele, když se na úrovni pásma vyhnul bránícímu hráči a vystřelil z velké dálky na Hrubeše, který měl se střelou menší problémy.  Chyba dukelské obrany přišla v 74. minutě, tehdy byli žižkovští jen milimetry od vedení. Pravé křídlo nahrálo k levé tyči na špatně obsazeného Sinteana, který hodně důrazně dorazil do tyče Hruškovy brány. Tím však útok nekončil, jenom o pár vteřin později se pokusil osamocený Musa vytáhnout míč k levému rohu brány, pohotový Hruška si však i v poslední části zápasu držel svou stoprocentnost. Na první gól se čekalo celkem 81 minut. David Bezdička přesně nahrál před vápno volnému Frederiku Bilovskému, který vystřelil pomalý skákavý míč mezi domácí obránce, ti nedali prostor Hrubešovi zareagovat. První gól dukelské výrazně nakopl, snahu Žižkova vyrovnat si bezpečně hlídali. Tým z Julisky zápas vyhrál a postupuje do dalšího kola MOL Cupu.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „Dnes jsme vyhráli se štěstím, protože jsme nebyli lepším týmem, i když jsme většinu zápasu míč drželi. Soupeř na nás byl výborně připraven a hluboký blok nám dělal problémy. Měli jsme štěstí i kvalitu v bráně, Hruška nás při 3 brejkových situacích jednoznačně podržel. S blokem jsme si nevěděli rady, byla to pro nás nová situace, takhle proti nám za mého působení ještě nikdo nehrál. Domácí byli aktivní ve středním pásmu a dělali nám to nepříjemné. Když se k tomu přidá pomalá kombinace, byl z toho takovýto zápas. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, škoda, že jsme dvě šance nevyužili. Dnes to pro nás bylo šťastné vítězství, jsem za něj rád.“