clanek-1

U18: O vítězi rozhodovaly až penalty

28.10.2018, 10:00

FK Čáslav

4:3sn

(0:1)

12. kolo, Česká liga dorostu U19 2018/2019

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šmejkal – Ludvíček, Matoušek (13. Bican), Křenek, Ferreira (46. Terentiev) - Jeřábek, Hrubeš (59. Zakharchenko), Novotný A. (46. Novotný V.) - Watkins (46. Kubeš), Hodek, Mládek.

  • Branky: 53. Hodek (Hrubeš, Jeřábek), 56. Hrubeš (Hrubeš, Novotný V.), 79. Kubeš (Hodek).
V nedělním zápase jsme se utkali s domácím týmem Čáslavi. V chladném počasí jsme uhráli remízu 3:3, na následující PK jsme prohráli.

V nedělním dopoledni byl k vidění zápas, který se hrál na krásném hřišti avšak za silného deště a postupem času vinou více rozbředlého povrchu vybízel terén spíše k jednoduché přímočaré hře, než ke kombinačnímu fotbalu. Vstup do utkání jsme zvládli dobře a už od první chvíle jsme soupeře přehrávali i na náročném terénu. V desáté minutě byl faulován velmi tvrdě Matoušek, který byl pro velkou bolest nucen střídat. Od té doby jsme byli více pasivní a vše vyvrcholilo nepřehledným momentem v pokutovém území, kdy po pádu soupeře rozhodčí odpískal pokutový kop, který domácí proměnili. I přes veškerou snahu o rychlé vyrovnání všechny akce končily u soupeřova bloku, který tvrdě a agresivně dostupoval naše hráče. V poločase jsme udělali několik změn a ve druhém poločase jsme velmi aktivní hrou soupeře zatlačili a z následného tlaku pramenily momenty, které mohly skončit vyrovnávajícím gólem. Stalo se tak až v 53. a 56. minutě, kdy jsme po hezkých akcích otočili skóre díky trefám Hodka a Hrubeše. Bohužel jsme nabídli soupeři několik momentů, kterými jsme jej dostali zpět do hry, a to v 78. minutě, kdy byl faulován soupeřův hráč po laciné ztrátě míče ve středu hřiště. Z následující standardní situace soupeř vyrovnal. S odpovědí ovšem přišel hned v následující minutě Kubeš, který prostřelil po další pěkné akci Hodka, domácího brankaře. V následujících minutách jsme měli potvrdit vedení dalším gólem, což se nám nepodařilo, a tak přišla 84. minuta, kdy se soupeři podařil odkop v tlakové situaci na rozběhnutého křídelního hráče, kterému jsme nestačili rychlostně a ten propálil našeho gólmana – 3:3. V závěru jsme ještě soupeře zatlačili a aktivní Hodek se po několika zákrocích, které volaly po penaltě, protlačil až před brankaře domácích. Bohužel však nebyl z ostrého úhlu úspěšný a o vítězi musely rozhodnout až pokutové kopy. V těch byli úspěšnější domácí a třetí bod zůstal ležet na hřišti v Čáslavi. Soupeři gratulujeme k povedenému utkání a přejeme mnoho úspěchů do dalších kol.