clanek-1

Špatnou bilanci se Slavií jsme nevylepšili, prohráli jsme 1:4

29.10.2018, 18:00

SK Slavia Praha

4:1

(2:0)

13. kolo, Fortuna liga 2018/19

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Zelený – T. Souček, Hušbauer (C) (69. Sýkora) – Stoch, Baluta (87. Frydrych), Olayinka – Matoušek (63. Škoda).

Sestava hosté: Rada – Miloševič (C), Bezpalec, Ďurica, Ostojič, Podaný (46. Bezdička) – Doumbia (63. Douděra), Bilovský, Tetour, D. Souček – Schranz (76. Djuranovič).

  • Branky: 21. a 85. Stoch, 14. Coufal, 49. Olayinka, – 66. Schranz (pen.).
    ŽK: 42. Ostojič, 90. Douděra.
    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Horák.
  • Diváci: 11108
Pondělní večer skončil pro Duklu v Edenu neslavně, podlehli jsme favoritovi utkání Slavii. Před 11 tisíci diváky jsme vstřelili jediný gól, který padl z penalty.

Hned ve 2. minutě se dostali slávisté do příležitosti. Olayinka nahrál míč do pokutového území Matouškovi, který prudkou střelou z ostrého úhlu vypálil Radovi přímo do náruče. Až po 8 minutách hry se podařilo Dukle udržet v útočném pásmu. Dlouhé předávání míče ale nepřineslo nic jiného než zbytečné chyby. Na první gól fanoušci Slavie nemuseli čekat příliš dlouho, přesně 14 minut. Po chybě Miloševiče, který ztratil míč na své půli, se Olayinka prokombinoval dukelskou obranou a centroval na Vladimíra Coufala, který okamžitě zakončil za Radova záda. V 16. minutě to vypadalo, že na straně Slavie přibude další gól. S balónem osamocený Schranz neměl spoluhráče u vlastní brány a z nouze nahrál Radovi, kterého atakoval Olayinka. Souboj zvládl dukelský brankář ustát a balón odkopnout. Duklu ale lepší chvíle nečekaly. Ve 21. minutě zvedl skóre na 2:0 záložník Miroslav Stoch. Ten si v samostatné akci posunul míč kolem Schranze, levačkou poté přesně zakončil do horního rohu. Opět Olayinka ve 27. minutě nahrál osamocenému Matouškovi, který sám po pravé straně proběhl až k Radovi, nepřesným zakončením ale dostřelil jedině na tribunu. Po dlouhé době se k míči dostali ve 35. minutě hosté z Julisky. Na Miloševičův centr si před bránou Slavie naskočil Podaný, po souboji s Coufalem se ale k zakončení nedostal. Ve 40. minutě byl u míče Hušbauer, nakopl na Matouška, který jej prodloužil až k Filipu Radovi, ten už byl ale připraven. První poločas skončil za stavu 2:0 pro favorita utkání Slavii.

Té se dařilo i ve druhém poločase. Ve 49. minutě Baluta nahrával do pokutového území, kde jeden z dukelských hráčů srazil míč k Tomáši Součkovi. Ten ho předal Olayinkovi, bývalý hráč z Julisky následně zakončil do brány. V 57. minutě přišla velká příležitost Frederika Bilovského, který přijal centr od Branislava Miloševiče. Frederiku Bilovskému ale chyběl krok k zakončení do prázdné brány. O minutu později Bezdička protáhl míč 30 metrů před domácí bránu, následnou prudkou střelou ale zasáhl pouze Koláře. V 66. minutě se Dukla konečně radovala z gólu. Nařízenou penaltu proměnil Ivan Schranz. Dukla začala ve druhém poločase hrát aktivněji. V 76. minutě - chvíli před tím, než Ivan Schranz vystřídal - se dokázal prokličkovat slávistickou obranou. Následná střela ale spadla pouze vedle pravé tyče. Na druhé straně ovšem další pokus Miroslava Stocha do brány doletěl, zvedl tak vedení Slavie na 4:1. Stoch si naběhl po levé straně až na hranici pokutového území, odkud vystřelil do odkryté brány. Utkání skončilo pro Slavii vítězně 4:1.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: "Dneska je hodnocení celkem jednoduché. Zaslouženě jsme prohráli, za 90 minut jsme nenašli zbraň, abychom to soupeři ztížili, a kvůli množství ztrát v celém zápase jsme pomáhali Slavii do situací, ve kterých se cítí silná. Nedokázali jsme jí konkurovat. Zápas byl pro mne důležitý v tom, že jsme ho mohli hrát a že se mi někteří hráči ukázali ve světle, ve kterém jsem je v minulých zápasech neviděl. Úroveň a vyspělost kádrů je zcela rozlišná, Slavia dnes zaslouženě vyhrála a my jsme jí to udělali lehké."