clanek-1

Dukla přehrála Karvinou a získala 3 body

07.10.2018, 15:00

MFK Karviná

0:2

(0:0)

11. kolo, Fortuna liga 2018/19

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Berkovec – Čolič (80. Krivák), Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Mertelj, Budínský – Ba Loua, Suchan (66. Guba), Letić – Wágner (46. Ramírez).

Sestava hosté: Rada – Bezpalec, Raspopovič (82. Ostojič), Ďurica – Miloševič (C), Doumbia, Daniel Tetour (77. Bilovský), Souček (88. Chlumecký), Brandner – Djuranovič, Schranz.

  • Branky: 64. Ďurica, 90+3. Bilovský.
    ŽK: 56. Ramírez, 62. Janečka, 90. Guba – 19. Daniel Tetour, 28. Ďurica, 82. Raspopovič.
    Rozhodčí: Ardeleanu – Mokrusch, Kožár.
Potřetí v řadě zvládla Dukla porazit Karvinou, tentokrát na jejím Městském stadionu. Domů si vezeme výhru 2:0, kterou góly zařídili Ján Ďurica a Frederik Bilovský.

Po Tomáši Kottovi zažil prvoligový debut další mladý hráč Dukly, tentokrát trenér Roman Skuhravý postavil do základní sestavy obránce Daniela Součka. Hned v první minutě se pokusil dukelský útok o nákop na levé křídlo, kam dobíhal Tetour. Rychlejší obrana Karviné ale nedovolila samostatný únik a míč zahrála do autu. V 6. minutě vyslal Michal Bezpalec nenápadnou střelu po zemi na bránu Berkovce, ten se bez jakéhokoliv zásahu divil, že střela šla jen těsně kolem domácí brány. Až ve 13. minutě se poprvé zadařilo v útoku hráčům Karviné, Suchan zkusil proběhnout sám přes celé hřiště, jednou kličkou bez problému obehrál Bezpalce a následně nepřesně střílel na Radu, který si míč pouze vyzvedl za bránou. Sporná situace nastala v 17. minutě, kdy domácí hráči reklamovali po rohovém kopu hru rukou. Hra ale pokračoval dál, Djuranovič se dostal k odraženému míči, který vystřelil do chumlu hráčů před bránou. Jasná gólová šance přišla ve 22. minutě z kopačky Schranze. Berkovec nedokázal ubránit centr, který doletěl až k volnému Schranzovi, ten ale mířil pouze nad bránu. Karviné se nedařilo dostat do útočného pásma. Chybami, které karvinští dělali na půli hřiště, přicházeli o míče. Stejně tomu bylo i ve 33. minutě, kdy mohla jedna taková nepozornost karvinské hodně mrzet. Rozběhlý Moravec špatně rozehrál, míč si přebral Schranz, který jednoduše nahrál před bránu na volného Djuranoviče, ten ale špatně zpracoval míč. Velké šance se zhostil ve 37. minutě karvinský Ba Loua, který na pravé straně čistě obral o míč Tetoura a zakončoval na Radovu levou tyč. Ještě ke konci poločasu se pokusil prosadit prudkou střelou Brandner, byl ale nepřesný. První poločas skončil bez jediného gólu.

Druhý poločas začala dobře Karviná, když se hned ve 49. minutě dostal do útoku opět Ba Loua, ten poslal míč po pravé straně na Suchana, který ale při kopu netrefil míč. Ani ne minutu poté se na druhé straně odehrála další gólová šance. Miloševič posadil centr na hlavu Brandnera, který se z velkého vápna pokusil prorazit Berkovce, ke smůle Dukly ale neúspěšně. V 64. minutě jsme viděli nádhernou akci Dukly. Z přímého volného kopu se ukázkově prosadil Ján Ďurica, který bez problémů přehodil zeď i Berkovce a mohl slavit první gól v našem dresu. V 73. minutě Karviná téměř vyrovnala, když se Panák pokusil vystřelit na zakrytého Radu, ten se z chumlu dokázal vymotat a míč s jistotou chytit do rukou. Z další chyby Karviné utekl do brejku v 84. minutě Djuranovič, který vystřelil špatně, k míči se ale dostal z druhé vlny Doumbia, kterého zastavila až pravá tyč. Vítězství potvrdil ve 3. minutě nastavení Frederik Bilovský, který přebral nahrávku od Ivana Schranze a trefil se přesnou střelou k pravé tyči. Zápas skončil za stavu 2:0 pro Duklu. 

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „Jsem především rád, jakým způsobem jsme si pro ty tři body došli, protože v naší situaci odvést takový výkon je v mých očích velmi zajímavé. První poločas jsme byli lepším mužstvem, bohužel jsme své tři příležitosti neproměnili, o to těžší jsme to měli do druhého poločasu. V jeho začátku byla klíčová situace, kdy jsme propadli na pravé straně a Rada nás podržel, což beru jako jedinou šanci Karviné. Potom tam byla desetiminutová pasáž nahoru dolů, nebyli jsme klidní s míčem a na můj vkus bylo hodně standardek, přerušování. Samozřejmě gól nejzkušenějšího hráče Jána Ďurici nám neskutečně pomohl a kdybychom byli hladovější, mohli jsme přidat další branky ještě před tím, než zvýšil Bilovský. Vezeme z Karviné hodně důležité body. Naše práce dnes byla vidět a za to patří hráčům velký dík. Pracují, nejsou v jednoduché situaci a jejich výkonu si dnes cením možná víc než tří bodů.“


Zdroj fotografie: Ivo Dudek, MFK Karviná