clanek-1

V pražském derby se Slávií na hřišti Xaverova náš nejstarší dorost těsně prohrál.

20.09.2015, 16:30

SK Slavia Praha B

2:1

(2:0)

7. kolo, Česká liga dorostu U19 2015/16

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Czehowsky – Douděra, Kaník, Luong, Hájek – Kozel, Masopust (64. Mica), Vyleta (81. Kott) – Gábor (63. Šíma), Šahini, Vlček.

  • Branky: 5. Semrád, 15. Krištof – 89. Šahini (Mica).
Tento duel nabídl souboj týmů ze špičky tabulky. Vítězstvím se Dukla mohla dotáhnout na vedoucí Chrudim, která v tomto kole ztratila v Písku, ale Slavia v úvodu vstřelila dvě rychlé branky a i přes velkou snahu Dukly již utkání nepustila.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Na utkání jsme se velmi těšili. Zápasy se Slavií jsou vždy o technickém fotbale a to se potvrdilo. I když jsme měli v utkání první šanci my, tak chyby trestal soupeř a po patnácti minutách vedl o dvě branky. Následně si myslím, aniž bych přeháněl i dle slov trenéra domácích, jsme byli lepším týmem na hřišti. Velké množství brankových příležitostí jsme si však nevytvořili. Zlepšili jsme mezihru, celkový pohyb po hřišti, ale proti tak silnému týmu jsme ještě málo klidní v předfinální fázi do zahuštěného bloku před pokutovým územím. Po celou dobu jsme chtěli s utkáním něco udělat, hráči šli za gólem, ale to se nám podařilo až v poslední minutě Šahinim, když dvě minuty před tím dal ještě Mica tyč. Z výsledku má dnes jistě větší radost soupeř, který ubránil dvoubrankový náskok z úvodu utkání bez další výrazné šance. Na remízu jsme dnes dosáhnout mohli, radost můžeme mít z herního posunu, který nám při další práci umožní silný progres a s tím budeme silně vítězit i s tak obtížným soupeřem jakým bezesporu Slávie je.“