clanek-1

Dorostenci U19 mají za sebou první kolo soutěže!

09.08.2014, 10:15

FC Písek

2:1

(0:0)

1. kolo, Starší dorost U19 2014/15

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Formánek – Kočí (72. Stoklasa), Uhlík (87. Velek), Zborník, Šourek – Štětina, Hájek, Hrachovec, Jícha (90. Růžička) – Květoň, Keclík (79. Procházka).

Sestava hosté: Němčanský – Bohánek, Sell, Pešička, Vosátka (60. Hájek) – Farkaš, Petrák, Kozel (46. Mammedov) – Stýblo (60. Brabenec), Šahini, Tylšar.

  • Branky: 51. Keclík, 90. Květoň (PK), 90+2. Šahini (Brabenec).
O víkendu se rozběhl soutěžní ročník 2014/2015 České ligy dorostu a naši mladíci zavítali v prvním kole na hřiště jihočeského města Písek, odkud si odvezli porážku 1:2. První domácí utkání je čeká už tuto sobotu s Ústím nad Labem.

První poločas jsme měli o něco více šancí, díky obětavému bránění domácích však brankou neskončila žádná. Písečtí nastřelili z trestného kopu břevno, na druhé straně individuální akci Farkaše zablokovala obrana domácích, Šahiniho obstřel šel vedle a regulérní gól Petráka chvilku před poločasem nebyl bohužel pro ofsajd uznán. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří vyřešili rychlý brejk. Po zpětné přihrávce následovala střela, jejíž směr nešťastně změnil Sell a míč zapadl do branky. Vyrovnání mohlo přijít o pět minut později, brankářem vyraženou střelu Šahiniho však Farkaš napálil jen do břevna, další střela Šahiniho, ani hlavička střídajícího Brabence za zády brankáře neskončila. V poslední minutě opět nešťastně zasáhl Sell, který poslal slabou malou domů, kterou vystihl domácí útočník. Toho Sell v pokutovém území fauloval a kopala se penalta – 2:0. V 92. minutě jsme se přeci jen dočkali gólu, když Šahini usměrnil do sítě centr Brabence. Následoval však již jen závěrečný hvizd rozhodčího.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Na mladších hráčích dnes byla znatelná nezkušenost a netrpělivost. V obou poločasech nám vázla přesnost kombinace a často jsme ztráceli míče v přechodu a předfinální fázi nevynucenými chybami. I tak jsme si byli schopni vytvořit více šancí než domácí. Bohužel jsme je neproměnili a naopak inkasovali tečovanou střelou. Ani závěrečný tlak nám nepřinesl vyrovnávací gól a po penaltě v 90. minutě bylo prakticky rozhodnuto. Přesto kluci zápas nezabalili a dokázali ještě ve druhé minutě nastavení korigovat."