clanek-1

Devatenáctka přivezla z Budějovic bod

30.03.2014, 11:00

SKP České Budějovice

1:1

(0:0)

19. kolo, Starší dorost U19 2013/14

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hejníček - Kočí, Podráský (K), Bednář, Vít – Vařák - Mišák (72. Kodras), Pěnka (80. Severa), Šebelka, Vítovec – Pasecký.

Sestava hosté: Němčanský - Baran, Kadavý, Troníček, Bezděk - Volek, Farkaš, Zoubek (74. Cvrček) - Vávra, Šahini (63. Veliký), Beneš (85. Vosátka).

  • Branky: 74. Vítovec - 78. Cvrček (Beneš, Volek).
Remízou 1:1, tak skončilo víkendové klání našeho prvního dorostu s týmem SKP České Budějovice. Jedinou branku našeho týmu dávala Cvrček.

Hned v úvodu měl dobrou šanci Šahini, jeho dorážku po rohovém kopu však stačili domácí zablokovat. Poté byli o něco aktivnější domácí, jejichž tři dobré příležitosti mířily nad branku. Na druhé straně po standardní situaci Zoubka opět Šahini sám před brankou minul. Druhý poločas jsme postupně přebírali iniciativu a vytvořili si územní převahu, do vedení však šli domácí. Střelu z bezprostřední blízkosti po standardní situaci stačil ještě Němčanský vyrazit, domácí se však dostali k odraženému míči a následnou prudkou ránu náš brankář již chytit nedokázal. O chvilku později byl na hranici pokutového území faulovaný Farkaš, který sám rozehrál trestný kop, trefil však jen břevno. Z následné skrumáže vyplynul rohový kop. Ten jsme rozehráli na krátko, na centrovaný míč Beneše si na zadní tyči naskočil střídající Cvrček a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: „Bojovný zápas postrádal z obou stran více herní kvality. Domácí hráli vše v jednoduchosti a před naši branku se dostávali dlouhými míči, nebo hrozili ze standardních situací. Nám činil asi největší problém přechod z rovného umělého povrchu na přírodní trávu. Díky nerovnostem jsme potřebovali často o dotek navíc a naše hra tak postrádala kombinační plynulost. Přestože jsme ve druhém poločase hru o něco zpřesnili a vytvořili si územní převahu, do vedení šli domácí důrazem po standardní situaci. Naštěstí se nám však podařilo brzy vyrovnat. Vzhledem k průběhu hry je remíza spravedlivá a věřím, že s lepšícími se terény navážeme na stejnou kvalitu hry, jakou jsme předvedli poslední domácí zápas proti Doubravce.“