clanek-1

Devatenáctka proti Motorletu nebodovala

09.03.2014, 13:00
UMT Mikulova

FK Dukla Praha

0:1

(0:1)

16. kolo, Starší dorost U19 2013/14

FK Motorlet Praha

Sestava domácí: Vávra Zdeněk – Bohánek, Troníček (K), Cvrček, Bezděk – Petrák, Farkaš, Bezpalec (66. Volek) – Vávra Pavel (66. Veliký), Vachoušek, Beneš.

Sestava hosté: Šedivý – Fiala, Věchtík (K), Mareš, Kalvas – Eliáš, Veselý (54. Konopásek), Březina – Šmoranc (87. Modr), Macek (72. Mašek), Jonáš (84. Kron).

  • Branky: 27. Eliáš. ČK: 90. Farkaš.
První jarní kolo s typicky jarním počasím bohužel body týmu Dukly nepřineslo. Po brance hostujícího Motorletu z 27. minuty se našim hráčům nepodařilo snížit, a tak utkání skončilo jednobrankovým rozdílem 0:1.

V úvodu zápasu byli o něco aktivnější hráči Motorletu. Dvě střely pokryl brankář Vávra, jedna dalekonosná se otřela o břevno. Ve 27. minutě se hostům vydařil rychlý protiútok, který po přízemním centru do malého vápna dohráli až do gólu. Teprve poté jsme se dostali do šancí i my. Pohlednou kombinaci zakončenou střelou Vachouška hosté stačili zablokovat a z následného rohu po nacvičeném signálu Bezpalec vysoko přestřelil. Další střela Beneše byla slabá a na ostrý centr Vávry nikdo z čtveřice nabíhajících nedosáhl. Druhý poločas byl v podobném duchu, jako ten první. My jsme se snažili o překonání pozorně hrajících hostů, kteří nejvíce hrozili ze standardních situací a občasných brejků. Největší šanci na vyrovnání měl v 86. minutě Beneš, který však po Farkašově kolmici v dobré pozici přestřelil. I díky tomu skončil zápas vítězstvím Motorletu.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Z obou stran bylo ve hře velké nasazení a bojovnost, častá přerušení a standardní situace kouskovaly hru. Motorlet hrál jednoduše a účelně a díky naší nedůslednosti se mu podařilo po jednom z rychlých protiútoků skórovat. Nás ve snaze o kombinační hru často provázela nepřesnost a proti houževnatému soupeři jsme se i přes velkou snahu prosazovali jen velmi těžko. Z mála šancí, které jsme si vypracovali, jsme bohužel skórovat nedokázali, proto odcházíme poraženi."