clanek-1

Devatenáctka v generálce porazila Slavii

02.03.2014, 10:30
UMT Mikulova

FK Dukla Praha

3:2

(1:1)

Přípravná utkání U19 2013/14

SK Slavia Praha

Sestava domácí: Steinbauer – Bohánek (46. Baran), Troníček, Cvrček, Bezděk – Farkaš, Petrák, Volek – Veliký, Vachoušek, Vávra.

Sestava hosté:

  • Branky: 9. Vachoušek (Farkaš), 60. Vachoušek (Petrák), 77. Vávra.
Generálka pro náš první dorost skončila vítězstvím! V neděli naši dorostenci nastoupili proti Slavii a po vyrovnaném poločase 1:1 dovedli utkání do vítězného konce 3:2. Branky dával dvakrát Vachoušek a jednou Vávra!

Do patnácté minuty se šance střídaly na obou stranách. Slavia šla do vedení hned ve třetí minutě po rychlém protiútoku. Nám se podařilo vyrovnat o šest minut později po vystižení slávistické rozehrávky a přesném zakončení Vachouška. V dalším průběhu však měla Slavia navrch a šance se nám dařilo odvracet jen s velkým úsilím. Druhý poločas již byl vyrovnanější. V 60. minutě se nám podařilo dobrým vysokým presinkem získat míč a Vachoušek nás tvrdou ranou pod břevno poslal do vedení. Třetí gól jsme přidali po dalším nedorozumění v obraně soupeře. Slabou malou domů vystihl Vávra – 3:1. Slavii se v závěru podařilo po rychlé akci již jen snížit na konečných 3:2.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Po vyrovnaném úvodu nás postupně Slavia začala přehrávat a vytvářela si velké množství šancí. Několikrát nás podržel brankář Steinbauer, několikrát jsme šancím zabránili dobrou defenzivou a stálo při nás i štěstí, kterého jsme měli v předchozích zápasech pomálu. Druhý poločas jsme zvládli mnohem lépe. Podařilo se nám přehrát Slavii ve středu pole, kde měla první poločas navrch a po dobrém presinku jsme přidali další dva góly. Na šance nás Slavia přestřílela, vzhledem k produktivitě však bylo naše vítězství zasloužené a odměnilo kluky za tvrdou práci v tréninku i v samotném zápase."