clanek-1

Devatenáctka proti divizním Úvalům

12.02.2014, 18:00

SK Úvaly

3:1

(2:1)

Přípravná utkání U19 2013/14

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Steinbauer – Bohánek (46. Baran), Troníček, Šupina (65. Bohánek), Bezděk – Farkaš (82. Šupina), Petrák, Volek – Vávra, Vachoušek (65. Beneš), Beneš (46. Veliký).

  • Branky: 37. Bezděk.
Přátelské utkání odehrané v úterý proti prvnímu týmu SK Úvaly, které hrají Divizi B a po podzimu se nachází na 6. místě tabulky, skončilo pro naši devatenáctku prohrou 1:3.

Proti diviznímu týmu Úval jsme začali aktivně, těžko jsme se však prosazovali přes jeho zhuštěný blok. Do 35. minutě si ani jeden tým nevytvořil vážnější šanci. Pak však Úvaly proměnily trestný kop z 25 m a šly do vedení. To jim vydrželo jen dvě minuty, než parádní střelou také z trestného kopu vyrovnal Bezděk. Před poločasem jsme opět neuhlídali standardní situaci domácích. Střela po na krátko rozehraném rohovém kopu skončila přímo v šibenici.

Druhý poločas jsme soupeře ještě více zatlačili, o to nebezpečnější však byly občasné úvalské "brejky". Z jednoho z nich jsme bohužel inkasovali potřetí. V závěru jsme si vytvořili několik dobrých šancí a nedotáhli další slibné "brejky". I proto pro nás skončil zápas porážkou.

Hodnocení trenéra:

"První konfrontace s dospělým fotbalem pro nás výsledkově nedopadla příznivě, s výkonem jsem však spokojen. Úvaly nás gólově předčily chytrostí a přímočarostí, kdy branky vstřelili po dvou standardních situacích a po brejku. Oproti předchozímu zápasu v Budějovicích však u nás bylo znát diametrální zlepšení v defenzivní činnosti při navazování hráčů a osobní zodpovědnosti při bránění soupeře. Ve druhém poločase jsme byli schopni kombinačně soupeře přehrát a dostat se přes kompaktní blok, limitovaly nás však nepřesnosti v předfinální fázi. Zápas jsme zvládli i kondičně, přestože jsme měli pouze dva hráče na střídání. Soupeř oproti tomu o poločase protočil téměř celou jedenáctku. Z celkového pohledu proto hodnotím zápas velice pozitivně," uvedl trenér Tomáš Kulvajt.