clanek-1
  • A-tým

  • 20.09.2010

V minulé sezoně došel Jablonec do finále. Kam se dostane v Ondrášovka Cupu letos?

P R A H A - Pod dva vrcholy se v minulé sezoně dostali fotbalisté Jablonce. V první lize skončili druzí, v Ondrášovka Cupu padli až ve finále, kde prohráli s Plzní. Kam dojdou letos? Jejich další kroky povedou na Julisku, kde je v úterý od 16.30 hodin přivítá Dukla.

Severočechům se podařilo přes léto udržet kvalitní tým, který byl navíc výborně doplněn. Baumit získal například Krajčíka ze Slavie nebo Pitáka ze Salcburku. Není se tedy čemu divit, že Jablonec má i v nové sezoně vysoké ambice. „Byl by samozřejmě velký alibismus říkat, že naším cílem je hrát jen někde v klidném středu tabulky. To ne, chceme opět bojovat o evropské poháry. Na druhou stranu je tady momentálně sedm osm mužstev se srovnatelnými kádry i ambicemi,“ řekl trenér František Komňacký.

Jeho celek má v současné chvíli na kontě jedenáct prvoligových bodů a v tabulce je na sedmé pozici. Poslední utkání Severočeši prohráli, když v domácí Chance Areně nestačili na první Plzeň (1:2). Jedinou branku Baumitu vstřelil excelentní kanonýr David Lafata.

Na co si dát v úterním zápase pozor? „Jablonec má velmi dobrý přechod do útoku, rychlé kraje a výborné hrotové útočníky. Ve svém středu má i hodně hlavičkářů, takže je nebezpečný z každé standardní situace,“ říká kouč Dukly Luboš Kozel, který v minulosti vedl i Jablonec. „Chci, aby do toho hráči šli tak, že nemají co ztratit. Budeme v podobné pozici, jako byl v pátek Hlučín. Když jsme hráli s Jabloncem naposledy, to bylo přípravné utkání v lednu, tak jsme dostali sedm gólů.. Věřím, že teď ukážeme, že jsme od té doby udělali nějaký pokrok,“ dodává kouč.

Fotbalisté Jablonce neměli s postupem do 3. kola Ondrášovka Cupu žádné problémy. Na hřišti divizního Králova Dvora vyhráli jednoznačně 5:0. Favorit zápasu se ujal vedení ve 27. minutě, kdy se trefil Vošahlík. Poločas domácí fotbalisté zakončili nadějným výsledkem 0:1, který trval až do 59. minuty. Pak se ale trefil Eliáš, o pár vteřin později skóroval Kovařík a další dvě trefy přidal Piták. „Hlavním úkolem byl postup, a to jsme splnili. Takové zápasy bývají hodně zrádné a favorit v nich může prakticky jen selhat. V naší hře nechyběla bojovnost a nasazení, ale byla tam i řada chyb a dost neproměněných šancí,“ řekl pro klubový web trenér František Komňacký.

Jak si povede ligový favorit na Julisce? Přijďte se sami přesvědčit. Utkání začíná v úterý v 16.30 hodin. Jelikož se nejedná o druholigové utkání, nepoběží na stránkách Dukly přímý přenos. Fanouškům se omlouváme.


Ondrášovka Cup, 2. kolo


Dvůr Králové - FK Baumit Jablonec 0:5 (0:1)
Branky: 76. a 79. Piták, 27. Vošahlík, 59. Eliáš, 61. Kovařík. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Moudrý.
Jablonec: Frydrych - Uvíra, Beneš, Huber, Jablonský (75. Zábojník) - Piták, Drsek, Eliáš, Kovařík (60. Haurdič) - Pekhart, Vošahlík (62. Jarolím).

Spartak MAS Sezimovo Ústí – FK Dukla Praha 2:3 (1:2)
Branky: 21. Vukadinovič, 56. Kostečka - 30. Hanousek, 34. Laczkovich, 65. Přeučil. Rozhodčí: Damková - Lhoták, Urban. ŽK: Vrána (Dukla). Diváků: 375.
Sezimovo Ústí: Šimon - Martínek, Novák, Mašek, Kostečka, Nejepsa, Vukadinovič, Vaněček (45. Horka), Javorek, Barteska (55. Círeský), Čupr (68. Macháček).
FK Dukla: Jakubov - Pospíšil, Kučera, Šmíd, Mičic - Šiml (46. Malý), Hanousek (88. Berger), Laczkovich (67. Hašek) - Antipov, Vrána, Přeučil.