clanek-1
  • U19

  • 17.01.2023

V prvním přípravném utkání v novém roce jsme podlehli Sigmě Olomouc

V utkání na umělé trávě v Řepčíně jsme zaslouženě vedli, soupeř však do poločasu vyrovnal a po přestávce šel do vedení. Na naše vyrovnání dokázali domácí odpovědět v závěru a brankou v 84. minutě zápas překlopit na svou stranu.

SK SIGMA Olomouc - FK DUKLA Praha U19   3 : 2 (1 : 1)

Branky: 33. Cahel, 49. Špangr, 84. Nguyen – 9. Šelicha (Kulhavý, Mikeš), 61. Magdi (Kulhavý, Hübl)

Sestava DUKLY: Vácha – Kolský (46. Valentík), Kocman (46. Kolman), Ungerman (68. Kocman), Škoch (68. Grunnet-Jensen) – Šelicha (68. Uher), Kulhavý (68. Břeh), Břeh (46. Kožený) – Grunnet-Jensen (46. Hübl), Bohatý (68. Mikeš), Mikeš (46. Magdi)

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a po úspěšném zisku presinkem a skryté přihrávce Kulhavého skóroval po náběhu za řadu umístěnou střelou na zadní tyč Šelicha. V dalším průběhu jsme měli další 2 vyložené šance z ryclých přechodů, Bohatý však jen z prostoru přední tyče nastřelil brankáře a Grunnet-Jensem z brejku 3 na 2 ve výhodné pozici přestřelil. Domácí hrozili hlavně z rohových kopů, které se nám nedařilo efektivně bránit, branka však padla až po střele Cahela, který z 20m umístil přízemní střelu k tyči Váchovy branky. Vstup do druhého poločasu byl v režii domácích, kteří zjednodušili přechod do útoku a jednoduchými míči za naši obrannou řadu si vytvořili tlak. Ve 49. si na takovýto dlouhým míč naběhl Špangr a střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení. V dalším průběhu měli olomoučtí další tři dobré šance, které neproměnili. My naopak z minima vytěžili maximum. Po dobře rozehraném autu a centru Kulhavého se prosadil hlavou na zadní tyči Magdi a bylo vyrovnáno. I přes to byli domácí výraznější a z podobné situace dokázali vstřelit vítězný gól, když se po centru prosadil také hlavou na zadní tyči Nguyen.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "Velkou škodou byly promarněné šance v první dvacetiminutovce, kde jsme mohli vést mnohem výraznějším rozdílem, než jen o jednu branku. Domácí jsme naopak do výraznější šance nepustili, přesto dokázali vyrovnat. Druhý poločas jsme bohužel nezvládli, když jsme se pasivní hrou a příliš hlubokým postavením umožnili olomouckým vytvořit tlak i šance. Nedokázali jsme déle podržet míč a eliminovat nátlakovou hru domácích. Z tohoto pohledu bylo vítězství domácích zasloužené a pro nás velmi podnětné. V dalším týdnu přípravy máme další dvě přípravná utkání. Ve středu od 15:00 v Satalicích Bohemians 1905, v sobotu pak od 10:00 také v Satalicích Jablonec. Zde budeme chtít navázat na kvalitní první poločas z Olomouce."