clanek-1
  • A-tým

  • 10.01.2023

Quadri Adebayo Adediran přestupuje do Českých Budějovic

Jeden z našich nadějných ofenzivních hráčů nebude dál pokračovat v Dukle. Po dohodě s Dynamem České Budějovice přestoupí nigerijský útočník do jihočeského klubu.

Do Dukly přišel Quadri Adebayo Adediran před sezónou 2021/2022 z maltského týmu San Gwann FC. V sezóně po svém příchodu odehrál v A-týmu 6 utkání v lize a k tomu 2 zápasy v MOL Cupu. V aktuálně probíhající sezóně zasáhl cekem do 15 duelů (12 ve FNL, 3 v poháru) a vstřelil 3 góly. Mimo to také v letošním ligovém ročníku naskočil ke čtyřem zápasům za naši rezervu, kde se během 4 zápasů čtyřikrát gólově prosadil.   

Po odchodu Bina jsme Quadriho prodávat nechtěli, protože pro nás zatím moc neodvedl, a díky svému zranění toho v tomto roce ani moc neodehrál. Agentura zastupující hráče nicméně dala najevo, že hráč neprodlouží smlouvu. Svými podzimními výkony navíc Quadri stihl zaujmout několik ligových klubů. Přestože jsme s hráčem jednali, byl rozhodnut některou z nabídek využít a nakonec se dohodl s Českými Budějovicemi, se kterými se následně dohodla i Dukla.“ uvedl k odchodu Quadriho člen představenstva Jan Staněk.