clanek-1
  • Ženy

  • 20.01.2022

"Posouváme se společně jako tým." Ženy v neděli přivítají 1.FFC Fortunu Dresden

V neděli čeká ženský A tým další přípravné utkání, soupeřem jim tentokrát bude zahraniční soupeř 1.FFC Fortuna Dresden, hrající 3. výkonnostní úroveň v regionální soutěži.

Po první přípravném utkání proti Líšni, kterou porazily dukelské fotbalistky 4:0, pokračovaly v tréninkovém procesu na Julisce. "V tréninku pokračujeme i nadále, cítíme, že doba není ideální, tým se nám mění ze dne na den. Někdo jde do karantény, někdo se z ní vrací. Podmínky máme všichni stejné, přesto se připravujeme, jak nejlépe to jde. V tréninku prohlubujeme principy, jak bychom se chtěli prezentovat a právě přípravná utkání jsou pro nás skvělým ukazatelem, kde se na naší cestě nacházíme. Posouváme se společně jako tým a na to je důležité myslet i nadále," přiblížil situaci trenér Jakub Kowolowski. "Pro mě je teď velmi důležité, abychom byli všichni zdraví. To je u mých hráček na prvním místě, zároveň příští týden bychom chtěli společně odcestovat na čtyřdenní soustředění. Řešíme složení kádru, přáním je odcestovat v počtu 23 hráček," dodal Kowolowski.

Proti Líšni odehrála celé utkání také naše stoperka Tereza Lišková, která patřila k nejaktivnějším hráčkám utkání: "Myslím si, že při zápase s Líšní bylo vidět, že se jednalo o první zápas přípravy obou týmů. Zápas nebyl ve vysokém tempu a ze začátku chyběla i fotbalovost. Hrálo se na tři třetiny, takže se sestava často měnila. Do zápasu naskočily i nové juniorky a hráčky, takže místy byla vidět nesehranost. Postupně se vše zlepšovalo a do naší hry se dostala i kombinace a následné šance. V poslední třetině jsme vstřelily 3 branky a zápas dovedly do vítězného konce," prozradila Lišková. "Na zápas s Drážďanami se těším. Jde o zahraničního soupeře, s kterým již máme zkušenosti z předešlých let. Doufám, že navážeme na výhru z posledního zápasu a náš výkon půjde nahoru," doufá Lišková v další úspěšný start.

O víkendu nás čeká zahraniční soupeř, bude jím německý tým 1.FFC Fortuna Dresden, který není úplnou neznámou. Již v minulosti dokázaly naše ženy tento tým porazit v zimní přípravě 3:0, kdy se v závěru posledních 10 minut prosadily Dudová a dvakrát Skálová.
Odkaz na utkání: FK Dukla Praha - 1.FFC Fortuna Dresden

Držte našim holkám palce, utkání začíná ve 12:00 na Julisce.