clanek-1
  • A-tým

  • 10.01.2022

Útočník Jiří Hrubeš podepsal na Dukle profesionální smlouvu

Dvacetiletý útočník Jiří Hrubeš, odchovanec Kladna a naší akademie, podepsal na Julisce svoji první profesionální smlouvu. Klubu se upsal do června roku 2024.

„Jsem moc rád, že mi Dukla dala šanci. Budu se snažit, abych svými výkony co nejvíce pomohl týmu,“ uvedl Jiří Hrubeš po podpisu smlouvy.

Na podzim si Hrubeš odbyl premiérové starty v dresu našeho A-týmu – naskočil celkem do sedmi duelů včetně zápasu MOL Cupu proti prvoligovým Českým Budějovicím. S prvním týmem se také zapojil do zimní přípravy a v sobotu v utkání Tipsport ligy proti Jablonci (vítězství 3:2) odehrál celých 90 minut.

„Máme jasně nastaveno, že hráč se může posunout o kategorii výš, pokud svými celkovými výkony, nebo jejich některými důležitými atributy v delším čase, převyšuje kategorii nebo soutěž, kde působí. To je přesně Jirkův případ. Jirka svými výkony a góly táhl naše béčko v první polovině podzimu, opakovaně potvrzoval dobrou formu a zasloužil si přesun do A mužstva. I tam ukázal svůj potenciál, dostával se do šancí a je škoda, že nedal i nějakou branku. Teď ho čeká ta těžší část, a to dobré výkony potvrzovat a opakovat. Jirka k tomu má ale všechny předpoklady, hodně mu věříme a do budoucna se těšíme na to, že jeho vliv na naši hru bude růst,“ řekl sportovní ředitel Dukly Jan Staněk.

Talentovaný útočník prošel akademií Dukly Praha a je důkazem toho, že naši odchovanci mají cestu do „áčka“ otevřenou. V kádru je tak momentálně spolu s dalšími našimi „akademiky“, kterými jsou Artem Kovernikov, Jan Šťovíček, Jakub Štefan, David Kozel, Štěpán Šebrle a Jakub Jeřábek.

Jirkovi gratulujeme k první profesionální smlouvě a přejeme mu, ať se mu v kariéře daří!