clanek-1
  • WU11

  • 03.01.2022

Ohlédnutí za podzimní částí sezóny WU9 a WU11

Před koncem roku jsme vyzpovídali trenéra dívčích přípravek Honzu Zimu.

💬Jak byste zhodnotil podzimní část sezóny?

🎙️Mám velkou radost, že holky, co k nám chodí na tréninky, to opravdu baví. Snažíme se do nich dostat lásku ke sportu jako takovému. Jedině tak budou mít do budoucna chuť se zlepšovat a všestranně se rozvíjet. Podzim nám ukázal, že jsme fotbalově na podobné úrovni jako holky z Liberce a ze Sparty. Což je sice dobře, ale my chceme víc..., takže nás i holky čeká ještě hóooodně práce (smích).

💬Jak jste zatím spokojen s hráčským kádrem?

🎙️Díky aktivitám, které děláme na základních školách, jako jsou naše hodiny tělocviku a různé dívčí fotbalové turnaje, se nám podařilo přilákat k fotbalu spousty nejmenších holek. Tohle by měl být cíl každého dívčího fotbalového klubu, ukazovat dětem, že i holky můžou hrát fotbal a když se dobře trénuje, tak je to v podstatě všestranný sport. Bohužel u starší přípravky je to už o něco těžší a tam nám pár holek k ideálnímu počtu hráček ještě chybí.

💬Jaký byl zatím nejhezčí moment sezóny?

🎙️Asi společný víkend s holkami ze Slovácka v Uherském Hradišti. Bylo to sice jen pár dní, ale strašně moc skvělých zážitků.

💬Co čeká přípravky po Novém roce?

🎙️Po Novém roce budeme pokračovat v zimní přípravě, ve které se zaměříme na všeobecnou pohybovou průpravu. Holky si užijí gymnastickou tělocvičnu a také horolezeckou stěnu. V průběhu zimy nás také čeká několik turnajů a přátelských utkání.

💬Jaká je vaše vize do budoucna a čeho byste rádi dosáhli?

🎙️Chceme toho holky co nejvíce naučit, jak po fotbalové stránce, tak i po stránkách, které ke sportu vždy patří, jako je zdravá strava, různá kompenzační cvičení, protahování a podobně. Naším cílem je, přilákat k fotbalu co nejvíce děvčat a snažit se z nich vychovat výjimečné hráčky a silné sportovní osobnosti. Jediná cesta jak toho dosáhnout je, že holky ten sport budou prostě milovat...