clanek-1
  • A-tým

  • 03.01.2022

Dukla zahájila zimní přípravu. První zápas nás čeká už v sobotu

V pondělí 3. ledna se náš A-tým sešel k prvnímu tréninku v novém kalendářním roce. Během přípravy na druhou polovinu sezony nás čeká řada přátelských zápasů i týdenní soustředění v Písku.

„Bude to dlouhé období, příprava bude trvat dva měsíce. Možná bude náročnější než jsou někteří hráči zvyklí. Doufáme, že nám to bude fungovat zdravotně a nikoho ze hry nevyřadí zranění,“ řekl Bohuslav Pilný, hlavní trenér.

Už tuto sobotu nás čeká první přípravné utkání v rámci zimní Tipsport ligy, kdy na hřišti v Horních Počernicích vyzveme prvoligový Jablonec. Ve skupině máme ještě Bohemians Praha 1905 a Spartu Praha „B“.

FORTUNA:LIGA se znovu rozběhne až první víkend v březnu, kdy se doma na Julisce utkáme s Jihlavou. „Chceme hrát v přípravě dobré zápasy a protočit v nich kluky ze širšího kádru, kterým určitě dáme prostor. Vždycky chceme, aby se nám utkání povedla i výsledkově, byť to v tomto období není tak směrodatné. Často se Dukle stávalo, že měla dobrou přípravu a pak jí to v sezoně tolik nešlo. Tomu se chceme vyvarovat,“ dodal Pilný.

Kádr pro začátek zimní přípravy

Brankáři: Filip Rada, Jakub Štefan, Jan Šťovíček, Michal Reichl (Hradec Králové)
Obránci: Arnaud Konan, Artem Kovernikov, Jiří Kulhánek, Jiří Piroch, Filip Matoušek, Daniel Souček.
Záložníci: Jakub Barac, Jakub Jeřábek, Jakub Uhlíř, Daniel Kozma, David Kozel, Jan Peterka, Ondřej Ruml, Lukáš Buchvaldek.
Útočníci: Marek Fábry, Sunday Faleye, Jiří Hrubeš, Jan Pázler, Štěpán Šebrle, Quadri Adediran, Kim Seung Bin, Jakub Hodek.

U brankáře Michala Reichla z Hradce Králové ladí kluby možnosti jeho působení v Dukle. Záložník Lukáš Cienciala má povolení zahájit přípravu s Baníkem Ostrava, ale v Dukle nadále pokračuje. Tomáš Kott se začal připravovat s B-mužstvem a řeší se jeho případný odchod.

Záložník Mohamed Doumbia v klubu po podzimní části sezony skončil.

Rozpis nejbližších zápasů

TL, sobota 8. ledna (13:00) – Dukla vs. Jablonec (stadion Xaverov, Horní Počernice)
TL, středa 12. ledna (10:30) – Dukla vs. Bohemians 1905 (Xaverov, Horní Počernice)
TL, sobota 15. ledna (13:00) – Dukla vs. Sparta Praha "B" (Xaverov, Horní Počernice)
Sobota, 22. ledna (10:15) – Písek vs. Dukla (Písek)
Středa, 26. ledna (14:00) – Mladá Boleslav vs. Dukla (Mladá Boleslav)