clanek-1
  • WU11

  • 24.05.2021

Horoměřice vítězem turnaje škol!

V neděli 23. května uspořádala Dukla Praha již tradičně turnaj škol pro dívčí týmy! Konečně po dlouhé době jsme se společně se školními týmy potkali na hřišti a turnaj nejlépe vyšel Horoměřicím.

Turnaj se konal třetí květnovou neděli a byl určen primárně pro dívky 1. a 2. tříd základních škol. Jako již tradičně jsme se potkali společně s rodiči a dětmi o víkendu, kdy jsme i po nepříznivé době dokázali získat týmy hned z několika škol. Přihlásilo se velké množství škol (ZŠ Na Dlouhém Lánu, ZŠ Antonína Čermáka, ZŠ T.G.M. Ruzyně, ZŠ Roztoky, ZŠ Horoměřice, ZŠ Velké Přílepy. Proto největší starostí organizátorů bylo nedělní počasí, které slibovalo jak tropické slunce, tak riziko silných bouřek. Bylo tedy nutné připravit i krytou halu, což se nakonec ukázalo jako dobrá příprava.

Úderem 10. hodiny se u vstupní brány Julisky na dívky doslova vrhly maskota Dukly. Pod jejich záštitou se akce také konala a rozptýlili tak poslední obavy před turnajem. Vzhledem k tomu, že ne všem školám se podařilo zajistit stejný počet hráček, organizátoři rozdělili dívky do šesti vyrovnaných týmů. Sedmým týmem byl jako v minulém ročníku tým dívek z Dukly. „Duklačky“ se turnaje účastnily v nesoutěžním kole a jejich odměnou byla možnost ukázat soupeřkám naučené kličky a přihrávky a užít si zaslouženého potlesku plných ochozů přihlížejících rodičů.

Nejvíce gólů vstřelila ZŠ Horoměřice a před ZŠ Roztoky se umístila na 1. místě.

V dalších dnech si přišly některé hráčky i jejich kamarádky vyzkoušet celý fotbalový trénink a to je pro nás velká odměna a utvrzení, že fotbal dívky baví!.