clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.10.2021

Proti Ústí nad Labem chceme potvrdit tři body z Varnsdorfu

Potvrdit venkovní vítězství z posledního kola a doma po dvou předchozích porážkách zase naplno bodovat. S takovými cíli vstoupíme do utkání 12. kola proti Ústí nad Labem, které má na Julisce výkop v sobotu 10:15 hodin.

Půjde o náš druhý a poslední říjnový duel na Julisce, na domácím hřišti se do konce podzimu představíme už jen dvakrát v listopadu, kdy k nám zavítá dosavadní lídr Zbrojovka Brno (6. listopadu) a Třinec (27. listopadu).

„Ústí má mladý energický tým s několika zkušenými individualitami. Hrají s velkým elánem. V minulém kole doma otočili zápas s Vlašimí a do Prahy i proto určitě vyrazí dobře naladění,“ říká směrem k soupeři Vít Vrtělka, asistent trenéra Dukly.

Severočeši jsou v tabulce až na 12. místě, postavení ale vzhledem k nevyzpytatelnosti celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY může být zavádějící. Dukla je čtvrtá. Na protivníka máme před zápasem náskok sedmi bodů.

Úspěšnější jsou Ústečtí na vlastním hřišti, venku zatím vyhráli pouze v prvním kole v Třinci a od té doby navíc nedali mimo svůj stadion ani jeden gól! Bez branek remizovali v Líšni a na Žižkově, pak padli shodně 0:1 na půdě Sparty „B“ a Vyškova. Z pěti venkovních duelů tak mají ze všech týmů nejdefenzivnější skóre 3:4.

Stejně jako Dukla ale v minulém kole vyhráli, když v posledních dvaceti minutách otočili domácí zápas s Vlašimí na 2:1.  My jsme přivezli cenné tři body z Varnsdorfu, plného bodového zisku jsme se dočkali poprvé od konce srpna.

„Výsledek z minulého týdne ale bude mít svoji hodnotu jen v případě, když ho potvrdíme,“ upozorňuje Vrtělka. „Tabulka se teď láme. Do konce podzimu zbývá pět zápasů a my uděláme všechno proto, abychom udrželi kontakt se špičkou.“

Chceme i zase konečně doma vyhrát, neboť jsme výsledkově nezvládli poslední souboje s Příbramí (2:3), Prostějovem (0:1) i pohárové střetnutí s prvoligovými Českými Budějovicemi (1:3).

Rádi bychom navázali na naše poslední střetnutí s Ústím nad Labem na Julisce z loňské sezony, kdy jsme soupeře rozstříleli vysoko 5:0. V květnu jsme však na severu Čech v odvetě 0:1 prohráli.

Poslední zápasy obou týmů:

FK Varnsdorf – FK Dukla Praha 1:3 (1:3)

Branky: 19. Schön – 17. Kozel, 24. Souček, 41. Cienciala. ŽK: Richter – Cienciala, Kozel. Rozhodčí: Raplík – Arnošt, Novák. Střely na bránu: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:3. Držení míče (v procentech): 50:50.

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozma – Buchvaldek (86. Hrubeš), Kozel (86. Ruml), Cienciala (79. Šebrle) – Pázler (71. Fábry).

FK Ústí nad Labem – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1 (0:0)

Branky: 70. Brak, 86. Prošek – 67. Červenka. ŽK: 30. Jiránek, 36. Miskovič, 90. Krobot, 90+3. Ogiomade, 90+5. J. Plachý – 19. P. Breda, 45+1. Blecha, 86. Svoboda.Rozhodčí: Petřík - Pečenka, M. Volf.

Sestava Ústí nad Labem: Plachý – Hudec, Brak, Jiránek, Miskovič – Písačka, Prošek, Ogiomade, Emmer (68. Gonzalez) – Čičovský (81. Alexandr), Krobot (90. Cantin).