clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 09.09.2021

Zpátky do boje. Dukla se představí na hřišti Líšně

Přesně po 14 dnech vyplněných reprezentační přestávkou náš čeká další střetnutí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. K zápasu 7. kola cestujeme na půdu SK Líšeň, kde se hraje v pátek od 17:00.

Na jih Moravy přijedeme jako vedoucí tým soutěže s tříbodovým náskokem na druhou Vlašim. Líšeň je osmá a posbírala také zatím osm bodů, Dukla jich má na kontě přesně dvojnásobek.

„Na utkání se chystáme od pondělí. Přestávku jsme vyplnili zápasem s reprezentační dvacítkou, kde jsme měli šanci vytížit hráče širšího kádru. I přes prohru jsme rádi, že se utkání uskutečnilo a že se nikdo nezranil,“ uvedl asistent trenéra Vít Vrtělka k porážce 1:3.

Kromě toho jsme minulou středu odehráli také zápas 2. kola domácího poháru a nad divizním Kolínem postoupili po výhře 2:1, byť jsme se na ni hodně nadřeli. Více o zápasu čtěte ZDE.

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jsme s bilancí pěti výher a jedné remízy jako jediný tým ještě neprohráli. S čtyřmi inkasovanými góly za pět zápasů máme také vůbec nejlepší obranu. I proto náš hlavní kouč Bohuslav Pilný obdržel za srpen cenu Trenér měsíce v druhé nejvyšší soutěži.

Náš páteční soupeř jde do utkání povzbuzený o výhru v Třinci, kde před reprezentační přestávkou uspěl 2:0. Předtím ale Líšeň dvakrát prohrála – doma v derby se Zbojovkou a na hřišti Vlašimi.

Loni jsme Líšeň ani jednou ze dvou zápasů nedokázali porazit. Doma jsme hráli nerozhodně 2:2, v dubnu v Brně jsme po matném výkonu prohráli 0:3.

Poslední zápasy obou týmů

FK Fotbal Třinec  SK Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 22. Silný, 70. Kučera

Sestava Líšně: Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Kučera – Stáňa (59. Bednář), Málek, Matocha (85. Demeter), Rolinek (90. Ulbrich) – Silný (90. Chwaszcz).

FK Dukla Praha – SFC Opava 3:1 (1:0)
Branky: 21. Fábry, 48. Buchvaldek, 85. Faleye – 88. Didiba

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Souček (66. Šebrle), Peterka, Kozel (75. Kozma), Faleye (86. Adediran) – Buchvaldek (75. Bin), Fábry (86. Pázler).