clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 26.08.2021

První místo v tabulce budeme hájit doma na Julisce proti Opavě

Pět zápasů, čtyři výhry a jedna remíza. S takovou bilancí nastoupíme k pátečnímu utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Opavě, které je zároveň posledním před reprezentační přestávkou. Začínáme v 17:00 hodin.

„Vzhledem k typologii hráčů soupeře očekávám úplně jiný zápas než byl ten náš minulý v Táboře. Čeká nás složité utkání proti silnému soupeři, který loni hrál ligu. I když v jeho kádru došlo k několika změnám, pořád to je velice kvalitní tým,“ uvedl Bohuslav Pilný, trenér Dukly.

Slezané v loňské prvoligové sezoně posbírali za 34 kol jen 17 bodů a z posledního místa sestoupili o patro níž. Druhou nejvyšší soutěž hrají znovu po čtyřech letech, tenkrát v ročníku 2017/2018 z ní postupovali jako nejlepší tým II. ligy.

Jako jednomu z adeptů na návrat do FORTUNA:LIGY se ale našemu pátečnímu soupeři v úvodu sezony příliš nedaří – po pěti kolech vyhrál jen jednou a je až jedenáctý. Opavští porazili doma 1:0 nováčka z Vyškova, v minulém kole remizovali s Chrudimí (1:1) a týden předtím padli v Třinci (0:2).

Opava doplácí na léto plné změn, které se mužstva po sestupu z první ligy dotkly. Rozloučil se trenérský tým v čele s Radkem Kováčem, sportovní manažer Pavel Zavadil i hráčská osa týmu. Mužstvo aktuálně z pozice kouče vede Roman West, jenž předtím trénoval třetiligový Hlučín.

„Je pořád ještě začátek soutěže a spousta zápasů před námi. Co jsem viděl opavská utkání, tak jejich výsledky příliš neodpovídají výkonům. Proti Brnu ve druhém kole měli vyhrát, teď mají za sebou divoký zápas proti Chrudimi. Bude to pro nás další těžká zkouška,“ doplnil Pilný.

Dukla naopak zatím válí. Jako jediný tým v soutěži jsme ještě neprohráli, navíc se můžeme pyšnit celkovým skóre 10:3. Formu jsme potvrdili v minulém kole na hřišti Táborska, kde náš triumf 1:0 trefil v závěru prvního poločasu svým gólem David Kozel. „S výkonem jsme ale nebyli spokojeni, zdaleka jsme nehráli podle našich představ. Teď nás bude motivovat i to, že bychom chtěli jít do přestávky s vyhraným zápasem v zádech,“ řekl náš hlavní trenér.

Proti Opavě nás čeká teprve třetí domácí zápas v této sezoně, v těch předchozích jsme byli stoprocentní. Nejprve jsme porazili Vyškov 2:1, pak jsme na Julisce rozstříleli Chrudim poměrem 4:1.

Přijďte nás osobně podpořit! Upozorňujeme, že všichni fanoušci musí splňovat některou z podmínek bezinfekčnosti:

  • negativní PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní
  • certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny

Vstupenky koupíte snadno online ZDE, nebo před utkáním na pokladnách stadionu.

Poslední zápasy obou týmů

FC MAS Táborsko – FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

Branka: 44. Kozel. ŽK: Holiš, Almeida – Faleye, Barac, Buchvaldek a Šebrle. Rozhodčí: Vojkovský – Pochylý, Dohnálek. Střely na bránu: 3:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Držení míče (v procentech): 54:46.

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka, Cienciala (64. Souček), Kozel (66. Kozma), Faleye (46. Šebrle) – Buchvaldek (86. Bin), Fábry.

Slezský FC Opava – MFK Chrudim 1:1 (0:0)

Branky: Branky: 54. Tiéhi – 75. Rychlý (vlastní). Rozhodčí: Ulrich – Flimmel, Vyhnanovský. ŽK: Kramář, Celba – Hašek, Rybička, Mikulec. Diváci: 849.

Sestava Opavy: Digaňa – Celba, Hnaníček (88. Helebrand), Večerka (46. Rychlý), Janoščín – Didiba, Tiéhi – Šigut (73. Darmovzal), Holík (75. Kramář), Helešic (75. Kadlec) – Pisačič.