clanek-1
  • Články mládež

  • 19.08.2021

Mládež Dukly v Českém rozhlase 2

V neděli se můžete zaposlouchat do pocitů a vnímání doby covidové z pohledu našich mladých fotbalistů a fotbalistek. Těšit se můžete i na milé povídání o osobě již neodmyslitelně spjatou nejen s naší mládeží - Günterovi Bittengelovi.

V rámci spolupráce našeho klubu se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou vzniklo již několik rozsáhlých projektů - Celá Dukla čte a píše, Celá Dukla píše a hraje, Celá Dukla jedna báseň a další. Trvalou vzpomínkou na jeden z cyklů je kniha Příběhy z tribuny. V současnosti vzniká další dílo, do kterého se zapojily všechny mládežnické týmy, tentokrát Celá Dukla točí film. Bohužel situace kolem pandemie práci na videofilmu nejen zpomalila, ale na celé měsíce úplně přerušila, v současnosti je již však materiál dotočen a nastaly obsáhlé dokončovací práce. Ale ani v době uzavření celé společnosti jsme se nedali odradit a na jaře vznikl online projekt Celá Dukla píše deník. Zuzana Maléřová si za technické podpory trenéra Pavla Sedláčka psala s hráči a hráčkami jednotlivých kategorií právě o tom, jak prožívají tuto dobu, jak zasáhla do jejich plánů, do života blízkých, co ztratili, co se naučili, čeho se obávají, z čeho se radují. Ukázky z tohoto covidového deníku načetli mladí herci Alžběta Bohdanová s Jakubem Novotným a zazní v neděli v pořadu Dobré ráno s Dvojkou, který moderuje autorka cyklu. V rámci svátečního nedělního rána zazní i portrét manažera mládeže a jedné z fotbalových legend klubu Güntera Bittengela, který v létě oslavil své půlkulatiny.

Prožijte s námi společné rozhlasové ráno, 22. 8. od 6:00 do 8:00 h (pořad si lze rovněž poslechnout v celodenních záznamech Českého rozhlasu Dvojka).