clanek-1
  • A-tým

  • 12.08.2021

Podruhé v sezoně doma. Našim soupeřem je Chrudim

Po dvou zápasech na hřištích soupeřů se konečně znovu představíme doma na Julisce. K duelu 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY k nám přijede mužstvo MFK Chrudim. Začínáme v 10:15 a na stadionu jsme si pro vás k příležitosti dopoledního výkopu utkání připravili speciální snídaňové menu.

Do utkání vstoupíme jako v lize dosud neporažený celek – ze tří zápasů máme bilanci dvou výher a jedné remízy. Doma jsme zdolali 2:1 Vyškov, pak vyhráli 3:1 v Třinci a naposledy remizovali bez branek v Jihlavě, kde jsme od jedenácté minuty hráli po vyloučení Jana Peterky v deseti.

Ve středu jsme odehráli ještě utkání 1. kola MOL Cupu na hřišti Kosmonos, kde jsme otočili nepříznivý výsledek a vybojovali postup po triumfu 3:1. Více o zápasu se dočtěte ZDE.

Chrudim vstoupila do sezony dvěma porážkami proti Spartě „B“ (0:1) a Vlašimi (1:4), bodového zisku se svěřenci trenéra Jaroslava Veselého dočkali až minulý týden, kdy doma porazili Třinec 3:0. Dva ze tří gólů však vstřelili až v posledních minutách.

„Celý týden byl ovlivněný našim středečním pohárovým utkáním, čemuž jsme museli přizpůsobit program. Pár hráčů také léčilo zdravotní problémy,“ řekl Vít Vrtělka, asistent trenéra.

„Chrudim je slušně organizovaný tým směrem dozadu a typologicky uzpůsobený na rychlý přechod do útoku. Není to lehký soupeř. Bude znovu záležet na nás a na našem nastavení. Budeme se snažit, abychom navázali na předchozí zápasy a byli znovu úspěšní,“ dodal Vrtělka.

Dukla před 4. kolem dokonce vévodila tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, o skóre před Jihlavou. Hlavní trenér Bohuslav Pilný si pochvaloval, jak jeho svěřenci zvládli těžký souboj v Třinci i dlouhé oslabení v Jihlavě. Tam mužstvo i v deseti mohlo vyhrát.

Teď chceme formu potvrdit i proti Chrudimi, se kterou jsme loni prohráli doma na Julisce 0:2. Na půdě soupeře se nám však v květnu podařilo zvítězit po gólu nigerijského útočníka Sunday Faleye a chycené penaltě Filipa Rady.

Speciální utkání čeká Daniela Fišla a Michala Trávníčka, ještě loni hráče Dukly. Ti po sezoně přestoupili právě do Chrudimi.

Přijďte nás osobně podpořit! Upozorňujeme, že všichni fanoušci musí splňovat některou z podmínek bezinfekčnosti:

  • negativní PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní
  • certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny

Poslední zápasy obou týmů

FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava 0:0

ŽK: Křivánek (JIH). ČK: 11. Peterka. Rozhodčí: Raplík – Poživil, Kotalík. Střely na bránu: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:6. Držení míče (v procentech): 48:52.

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Faleye, Peterka, Kozel (81. Doumbia), Buchvaldek (81. Bin), Cienciala (17. Kozma) – Fábry (57. Šebrle).

MFK Chrudim – FK Fotbal Třinec 3:0 (1:0)

Branky: 5. Rybička, 89. Juliš, 90. Surmaj. Rozhodčí: Cieslar – Arnošt, Dohnálek. ŽK: 3:2 (Kesner, J. Řezníček, Šípek – Petráň, Ba).