clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 30.07.2021

První venkovní duel. Dukla chce v Třinci potvrdit domácí výhru

První výjezd v nové sezoně. A hned ten nejdelší. Dukla se představí na hřišti Třince, tedy soupeře na východě republiky vzdáleného přes 400 kilometrů. Zápas 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tam má výkop v sobotu v 10:15.

K utkání kvůli brzkému rannímu výkopu a velké vzdálenosti cestujeme už v pátek po obědě, den nato se pak jen přesuneme z hotelu na stadion. Po Třinci nás čeká ještě příští týden zápas v Jihlavě, znovu na Julisce se představíme až 14. srpna proti Chrudimi.

„Důležité je, že do dvou venkovních zápasů jdeme s vítězstvím v zádech,“ připomněl trenér Bohuslav Pilný vítězství v úvodním duelu sezony doma nad Vyškovem. „Na druhou stranu se nevznášíme v oblacích a dále pracujeme. Tým má sílu na to, aby pravidelně bodoval i venku a já bych byl rád, kdybychom to v těchto utkáních potvrdili,“ dodal.

V prvním kole proti Vyškovu se nám povedl závěr první půle, kdy jsme po gólech Jana Peterky a Marka Fábryho utekli do dvoubrankového náskoku. Soupeř ve druhém poločase snížil, ale těsný náskok už jsme uhájili.

Třinec naopak v úvodním zápase neuspěl, když doma po přestřelce podlehl Ústí nad Labem 2:3. Slezané prohrávali již 0:2, ale stihli srovnat. Rozhodující trefu inkasovali pět minut před koncem.

Předtím v přípravě se svěřencům trenéra Františka Straky dařilo, nastoupili však většinou proti soupeřům z nižších soutěží. Z pěti duelů brali celkem tři výhry (Žilina „B“, Kroměříž, Karviná „B“), jednu remízu (Baník Ostrava) jednu porážku (polská Cracovia).

Pikantní střetnutí čeká Lukáše Ciencialu, třineckého odchovance, jehož v zimě koupil Baník Ostrava a následně poslal zpět do téhož klubu na hostování. Z Ostravy teď Cienciala hostuje v Dukle.

Na třineckém stadionu Rudolfa Labaje jsme se představili naposledy v dubnu tohoto roku a do Prahy jsme si  odvezli remízu 2:2. Tehdy jsme o dva góly prohrávali a remízu zařídili v závěru svými góly Štěpán Šebrle a s přispěním teče domácího hráče Jiří Piroch.

Poslední zápasy obou týmů

FK Fotbal Třinec – FK Ústí nad Labem 2:3 (0:1)
Branky: 59. Hýbl, 64. Plachý (vl.) – 3. Ogiomade, 54. M. Bílek, 85. Krobot

Sestava Třince: Adamuška – Foltyn, Bedecs, Klusák, Hýbl (79. Puchel) – Omasta (72. Bolf), Habusta, Weber, Javůrek (46. Kania) – Juřena (79. Steinhübel), Petráň.

FK Dukla Praha - MFK Vyškov 2:1 (2:0)
Branky: 39. Peterka, 45. Fábry – 78. O. Vintr.

Sestava Dukly: Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Souček (67. Cienciala), Peterka, Kozel (46. Kozma), Buchvaldek (67. Bin) – Faleye (78. Doumbia), Fábry (72. Pázler).