clanek-1
  • A-tým

  • 16.07.2021

Jiří Kulhánek posílí Duklu. Přichází na hostování do konce sezony

Další novou tváří v našem týmu je Jiří Kulhánek, kmenový hráč pražské Sparty, který už se s námi od začátku týdne připravoval. Pětadvacetiletý hráč přichází na hostování do konce soutěžního ročníku s tím, že za určitých podmínek si jej Sparta může v zimě stáhnout nazpět.

„Po odchodu Chlumeckého a Fišla jsme hledali zkušeného stopera, který pomůže zpevnit naši defenzivu. Konan a Kovernikov mají perspektivu, ale chtěli jsme přivést ještě někoho se zkušenostmi. Jirka jich má na svůj věk hodně, víme o jeho kvalitách a věříme, že je plně prodá na hřišti a dodá sebevědomí ostatním naším mladým hráčům. S osou mužstva jsme nyní spokojeni. Jirkova výhoda je i to, že může naskakovat uprostřed zálohy,“ řekl k hostování Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly.

Kulhánek patří Spartě, za jejíž A-tým si zahrál naposledy v sezoně 2018/2019. Pak odešel na několik hostování, ale vždy zůstal v nejvyšší soutěži. Hrál ve slovenské Trnavě, Českých Budějovicích a loni oblékal dresy Mladé Boleslavi a Opavy.

„Jsem spokojený, že se povedlo všechno dotáhnout a že vím, kde budu v následující sezoně hrát. Z Dukly mám zatím dobrý pocit. V kabině je hodně mladých kluků a dobrá parta. Snad se nám bude v sezoně dařit,“ řekl Jiří Kulhánek.

„Jirka je ve svém věku již zkušeným fotbalistou, který si připsal přes 60 startů v nejvyšší soutěži. Cílem Dukly pro následující sezonu bude bojovat o postup do ligy, Jirku si cíleně vytipovala. Získává v něm kvalitního stopera a zároveň leadera na hřišti. Pevně věřím, že toto spojení bude úspěšně pro obě strany,“ doplnil Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest.

V tomto týdnu je Kulhánek druhou posilou našeho mužstva, tou první byl Lukáš Cienciala z Baníku Ostrava. Informovali jsme ZDE.