clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.07.2021

Opět proti prvoligovému soupeři. Duklu čeká střetnutí s Pardubicemi

Po Spartě a Liberci nás čeká další přípravné utkání proti týmu z první ligy. V sobotu od 13:30 se na stadionu v Dřenicích (okres Chrudim) utkáme s Pardubicemi. Fandit nám můžete u internetového streamu!

V Dřenicích se zápas uskuteční k výročí 100 let od založení tamního fotbalového klubu. Ty vyvrcholí od 17:00 duelem mezi Dřenicemi a starou gardou Sparty Praha.

Dukla nastoupí proti Pardubicím povzbuzená o vítězství nad Libercem, který jsme v úterý na neutrálním hřišti v Mnichově Hradišti porazili 3:1 po dvou gólech Marka Fábryho a jedné trefě Lukáše Buchvaldka. Brankář Filip Rada navíc v první půli chytil penaltu.

„Z hlediska sebevědomí je vítězství důležité, ale také Liberec byl nebezpečný. V sobotu dáme prostor části hráčů, kteří proti Liberci nehráli a dostali volno. Tím rozdělíme zátěž na všechny,“ uvedl Bohuslav Pilný, náš hlavní kouč.

Kromě Liberce jsme v přípravě porazili ještě „béčko“ Sparty, vysoko jsme naopak v modelovém utkání podlehli na Strahově prvnímu týmu pražské Sparty.

Pardubice zatím odehrály dva přátelské duely. V tom prvním podlehly doma Brnu 0:2, pak remizovali s Mladou Boleslaví 1:1.

V uplynulém ročníku první ligy byl náš sobotní soupeř možná největším překvapením, když jako nováček dokonce sahal po příčkách zajišťující evropské poháry. Nakonec skončil sedmý a za sebou nechal třeba Baník Ostrava, Mladou Boleslav nebo Sigmu Olomouc. 

Na utkání nás můžete přijet osobně podpořit. Všichni fanoušci musí ale splňovat podmínky bezinfekčnosti:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARSCoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní

Povinností je také nošení ochranného prostředku dýchacích cest (respirátor) a dodržování dvoumetrových rozestupů. Předem děkujeme za respektování pravidel.

Fandit nám také můžete u internetového streamu!