clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 25.06.2021

V dalším přípravném duelu se na Strahově utkáme se Spartou

V druhém utkání přípravy před novou sezonou čeká Duklu v pražském derby velice atraktivní soupeř. V sobotu od 10:00 se utkáme se Spartou Praha v jejím tréninkovém centru mládeže na Strahově. Hrát se bude po dohodě obou klubů v netradičním formátu 4x30 minut.

„Formát utkání vzešel z požadavků našeho soupeře a my jsme na něj přistoupili. Většina hráčů odehraje 60 minut, někteří 90. Je to pro nás další příležitost, jak vidět hráče v zápase a prostřídat sestavu,“ řekl náš hlavní trenér Bohuslav Pilný.

Dukla už má za sebou konfrontaci se sparťanským „béčkem“, které jsme minulý týden porazili v Satalicích 2:0 po gólech Sundaye Faleye a Arnauda Konana. Do utkání již zasáhla také naše tehdy čerstvá posila Ondřej Ruml a lze předpokládat, že si znovuobnovenou premiéru v našem dresu tentokrát odbude Jan Pázler, o jehož příchodu jsme informovali ZDE.

Sparta do přípravy také vstoupila vítězstvím, když v úterý rozstřílela třetiligovou Hostouň 8:1. V zápase favorit prostřídal celou jedenáctku a šanci dal většině hráčů, kteří pravidelně nastupují za A-tým.

„Myslím si, že utkání s tak kvalitním soupeřem je přínosnější, než kdybychom hráli proti týmu z nižší soutěže. Nám trenérům dá takový zápas mnohem více informací a samotní hráči na hřišti uvidí, co jim chybí k tomu, aby kvalitou dosáhli na špičku ligy,“ řekl Pilný.

Na Strahov nás můžete přijít podpořit i osobně. Sparta jako domácí klub uvedla, že na tribuny pustí 600 fanoušků. Všichni musí splňovat podmínky bezinfekčnosti:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARSCoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní

Povinností je také nošení ochranného prostředku dýchacích cest (respirátor) a dodržování dvoumetrových rozestupů. Předem děkujeme za respektování pravidel.