clanek-1
  • A-tým

  • 15.06.2021

Dukla se sešla k prvnímu tréninku, úvodní zápas přípravy hraje v sobotu

A-tým Dukly Praha zahájil přípravu na novou sezonu. V pondělí měli hráči fyzické testy, v úterý se sešli k prvnímu tréninku. Ten už s trenérem Bohuslavem Pilným vedl také jeho nový asistent Vít Vrtělka.

„Měli jsme krátkou přestávku, tým ještě ani není kompletní. Budeme teď v podstatě dva týdny v kuse intenzivně trénovat, tento cyklus vyvrcholí zápasem s áčkem Sparty na Strahově,“ řekl trenér Bohuslav Pilný.

První přípravný duel čeká Duklu už teď v sobotu, kdy v Satalicích od 10:30 vyzveme rezervu Sparty. Před začátkem sezony se utkáme také s Libercem, Pardubicemi, Teplicemi a bundesligovým Unionem Berlín. Rozpis přípravných zápasů najdete ZDE.

Pilný vedl trénink poprvé se svým asistentem Vítem Vrtělkou, Aleš Majer se přesunul zpět k našemu B-týmu. „S Víťou se dobře znám, máme podobný pohled na fotbal. Spolu jsme trénovali už v Sokolově,“ řekl hlavní kouč.

„Už trošku vím, co od hráčů čekat. Alešovi musím poděkovat, spolupráce s ním fungovala perfektně a pomohl mě hráče lépe poznat. Začínáme teď o nuly a budeme mít více času s mužstvem pracovat,“ dodal Pilný.

Složení mužstva na startu přípravy

Brankáři: Filip Rada, Jan Štovíček, Jakub Štefan.
Obránci: Daniel Souček, Jiří Piroch, Artem Kovernikov, Arnaud Konan, Vojtěch Zárybnický.
Záložníci: Daniel Kozma, Jakub Barac, Jan Peterka, Kim Seung Bin, Štěpán Krunert, David Kozel, Jakub Jeřábek, Lukáš Březina, Tomáš Kott, Mohamed Doumbia (připojí se později).
Útočníci: Lukáš Buchvaldek, Marek Fábry, Štěpán Šebrle, Sunday Faleye.