clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.05.2021

Rozlučka se sezonou. Na Julisku přijede Vyšehrad

Už jistotou sestupující Vyšehrad je našim posledním soupeřem v letošní sezoně. Zápas má výkop v neděli v 15:00 hodin a my věříme, že pro nás bude vítěznou rozlučkou s jinak nepříliš povedeným ročníkem. Pokud se nechystáte nás přijít podpořit přímo na Julisku, můžete nám fandit prostřednictvím internetového streamu přes odkaz níže.

V případě výhry můžeme sezonu zakončit na sedmém místě v soutěži, tedy v její polovině. Musela by nám ale do karet hrát i souhra ostatních výsledků. Soupeř už naopak, obrazně řečeno, o nic nehraje. S pouhými sedmi body je na poslední příčce jasným sestupujícím.

Z dosud 25 odehraných zápasů vyhrál Slavoj jen jeden jediný, a sice v posledním podzimním kole nad FK Blanskem 2:1. Jinak zaznamenal čtyři remízy a dvacet porážek. Vstřelil přitom nejméně branek z celé soutěže (15) a nejvíce jich také inkasoval (57).

Aktuálně má tým z Vyšehradu, který ale celou sezonu hrál své domácí zápasy na pražském Strahově, na kontě dvě remízy za sebou – konkrétně 1:1 v Blansku a 2:2 doma s Jihlavou, když vyrovnávací gól vsítil tři minuty před koncem.

Dukla nastoupí do zápasu v ne zrovna ideální formě. Porážka minulý týden v Ústí nad Labem pro nás byla už čtvrtou v řadě. Na severu Čech jsme neodehráli úplně špatný zápas, ale selhali jsme v koncovce a nedokázali dát jediný gól. Soupeř byl naopak velice produktivní a zvítězil 1:0.

„Beru to na sebe. Chci se fanouškům omluvit. Chápu, že jim Dukla v poslední době moc radosti nepřináší. Vytížili jsme v posledních zápasech více hráčů, abychom je viděli v akci. To byl i důvod, proč jsme často nepostavili to nejsilnější,“ řekl po zápase náš trenér Bohuslav Pilný.

Rádi bychom také zlepšili naší domácí bilanci, která aktuálně čítá dvě prohry v řadě. Proti Vyšehradu se nám dlouhodobě daří – porazili jsme ho v prvním kole letošní sezony přesvědčivě 3:0 (góly: Doumbia, Buchvaldek, Preisler) a také v únoru v zimní přípravě po dvou trefách Daniela Součka.

Upozorňujeme fanoušky, kteří se chystají na stadion, aby dodržovali všechna předepsaná opatření. Najdete je v článku ZDE. Podle nových nařízení byla prodloužená lhůta od prodělání nemoci covid-19 z 90 dnů na 180. 

Otevřeme pro vás sektory "U", "K" a "L" a k dispozici bude v omezené míře také občerstvení. Nelze si ho však vzít s sebou na vaše místo na tribuně. Vstup bude umožněn pouze držitelům permanentek, které jsou nepřenosné. Na permanentku tedy může přijít pouze její majitel dle uvedeného jména při zakoupení. Zároveň prosíme, abyste mezi s sebou nechali minimálně jednu volnou sedačku. Pro urychlení vstupu na stadion si doporučujeme už doma předvyplnit a vytisknout covid formulář, ke stažení ZDE. Formuláře budou samozřejmě k dispozici také na místě.

Poslední vzájemný ligový zápas

FC Slavoj Vyšehrad – FK Dukla Praha 0:3 (0:1)

FC Slavoj Vyšehrad:

Otáhal – Burda, Nitrianský, Kokorović – Šandera, Alexandr (61. Drobílek), Černý (C), Kříž, Pouček (67. Vejvar) – Vandas (85. Polák), Galuška (67. Laňka).

FK Dukla Praha:

Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Doumbia, Kozma (C) - Preisler (87. Jakab), Krunert (80. Kovaľ), Buchvaldek (68. Hadaščok), Souček (87. Kozel) – Fábry (46. Ayong)

Branky: 41. Doumbia, 63. Buchvaldek, 69. Preisler., ŽK: Kokorović, Drobílek (oba Vyšehrad). Rozhodčí: Cihlář – Kotalík, Pečenka, Držení míče (v procentech): 47:53 Střely na bránu: 0:6, Střely mimo: 2:7, Rohy: 7:4, Ofsajdy: 1:5, Fauly: 15:15.
Diváci: 450