clanek-1
  • Ohlasy po zápase

  • 01.05.2021

Rada o penaltě: Trenér Majer mi poradil stranu, je to i jeho zásluha

Byl to klíčový moment sobotního utkání v Chrudimi. Dukla vedla 1:0, ale v 72. minutě mohl soupeř z penalty vyrovnat. Brankář Filip Rada však nejlepšího ligového střelce Ladislava Mužíka vychytal a těsný náskok už jsme udrželi až do konce.

„Jsem samozřejmě rád, že jsem pomohl týmu. Minimálně poloviční zásluhu na chycené penaltě má Aleš Majer (asistent trenéra), který mi poradil, na jakou stranu mám jít. Mužíka totiž dobře zná. Naštěstí to vyšlo,“ říkal po utkání Rada.

Dukle se v Chrudimi povedl první poločas a vedla po zásahu Sundaye Faleye. Jenže ve druhém poločase domácí přidali a Rada i jeho spoluhráči se museli mít na pozoru. „Vyhráli jsme a máme tři body, což byl cíl, se kterým jsme do Chrudimi přijeli. V tomto ohledu můžeme být spokojení, ale předvedená hra ve druhé půli určitě nebyla ideální. Na tom musíme zapracovat.“

Podobná slova volil po zápase také trenér Bohuslav Pilný. Pod jeho vedením nicméně Dukla ze čtyř zápasů třikrát vyhrála a získala deset bodů. „S novým koučem přišla změna. Snažíme se hrát to, co po nás trenér chce, i když to často určitě není podle jeho představ. Pro nás je to taky trošku něco jiného, musíme si zvyknout na malinko jiný styl. Snad se budeme dál zlepšovat a sbírat body,“ přeje si náš gólman.

Čisté konto udržel Rada podruhé během čtyř zápasů a znovu venku. Gól neinkasoval v Jihlavě a nyní v Chrudimi. Kromě penalty čelil v závěru ještě nebezpečné střele obránce Řezníčka, kterou viděl na poslední chvíli a vytáhl ji pěkným zákrokem na roh.

„Nerad hodnotím svůj výkon. Spíš bych poděkoval spoluhráčům, kteří makali a vyhrávali hlavičkové souboje. Chrudim má vepředu vysoké hráče a hodně nakopávala balony. Naštěstí jsme to zvládli.“