clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.04.2021

Druhý domácí zápas v řadě. Na Julisce se utkáme s Vlašimí

Podruhé v sezoně je před námi druhý domácí zápas v řadě. Ve středu jsme na Julisce porazili v dohrávce Blansko 2:1, teď se v rámci 20. kola utkáme s Vlašimí. Zápas má výkop v sobotu v 17:00 a budeme ho vysílat živě na internetovém streamu.

Utkají se sousedé v tabulce. Vlašim je před námi na šestém místě s 28 body, Dukla jich má 27 a je sedmá.

Na rozdíl od protivníka máme však v zádech dvě výhry v řadě. Pod vedením nově složené trenérské dvojice Bohuslav Pilný – Aleš Majer mužstvo pookřálo a vybojovalo tři body v Jihlavě (výhra 1:0) a naposledy přehrálo Blansko. Výkon mužstva ale nebyl ideální, což po utkání potvrdil také trenér Bohuslav Pilný.

„Nebudu říkat, že jsem spokojený, protože tomu tak není. Tři body jsme uhráli s velkým štěstím. Neběhalo nám to a dělal nám problém agresivní fotbal soupeře. Na druhou stranu jsem rád, že jsem hráče viděl v kritických situacích a jsem rád, že to přišlo už při mém druhém zápase,“ hodnotil hlavní kouč.

Dukla v utkání po brankách Sundaye Faleye a Lukáše Buchvaldka už v 11. minutě vedla 2:0. Soupeř ještě v poločase snížil a ve druhém poločase měl spoustu příležitostí na vyrovnání. Gólem naštěstí pro nás ani jedna jeho akce neskončila. Svůj podíl na tom měli obránci i dobře chytající brankář Rada.

„Po dnešním utkání budeme mít konečně trošku volněji, takže budu moci hráče více poznat. Byly to teď hektické dny,“ dodal Pilný.

Vlašim zapsala tři body naposledy 11. dubna, když doma porazila Líšeň. V následujících dvou zápasech podlehla Blansku a remizovala s Varnsdorfem 0:0. 

Na branky jsou chudé i naše vzájemné zápasy v této sezoně. Na trávníku soupeře jsme v listopadu v lize prohráli 0:1 a v únoru jsme za tuhých mrazů hráli s Vlašimí přátelské utkání s výsledkem 1:1. Po gólu Faleye jsme tenkrát vedli a měli zápas pod kontrolou, soupeř však vyrovnali ze svého posledního útoku v 90. minutě Červenkou.

Vzájemný mistrovský zápas v této sezoně:

8. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

FC Sellier & Bellot Vlašim:
Vliegen – V. Svoboda, Zukal, Broukal, Sváta – Vrána (56. Zinhasović), Průcha (79. Firbacher), Dias (56. Janda), Blecha – Daniel Kozel, Červenka (88. Štochl).

FK Dukla Praha:
Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Kovaľ (69. Krunert), Kozma, Doumbia, Preisler – Buchvaldek (46. Fábry), Hadaščok (46. Ayong), Ugwu (46. Bin).

Branka: 41. Červenka, ŽK: V. Svoboda – Ugwu, Bin, Fábry. Rozhodčí: Adámková – Kříž, Vaňkát. Střely na bránu: 4:10. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Držení míče (v procentech): 44:56.