clanek-1
  • A-tým

  • 15.01.2021

Změny v realizačním týmu po podzimní části sezony

Realizační tým prošel stejně jako hráčský kádr po podzimu změnami. S Duklou se rozloučil náš dlouholetý masér Radek Havala, kterého nahradila fyzioterapeutka mládežnických týmů Kaisa Brabcová.

„Radek se přestěhoval do Prahy v létě 2007, kdy Dukla odkupovala druholigovou licenci od moravských Jakubčovic, což je region, odkud pochází. Radek byl u zrodu novodobé éry Dukly Praha a za ty roky prošla pod jeho rukami celá řada hráčů. Po pracovní stránce bylo vždy a vše z jeho strany na profesionální úrovni a za to bych chtěl Radkovi za celý klub poděkovat. Bohužel z rodinných důvodů jsme museli spolupráci oboustrannou dohodou ukončit. Nezbývá mi, než mu popřát do budoucna jen to nejlepší,“ uvedl David Šrámek, výkonný ředitel. 

Novou tváří v prvním týmu a externím asistentem, který má na starosti mentální přípravu mužstva i jednotlivců, je Rostislav Helštýn, který s Duklou spolupracuje už od listopadu 2020.

„Rosťa Helštýn má za sebou pedagogickou fakultu a vedle školství také 20 let trenérských zkušeností, např. z Hlučína, Opavy, Baníku Ostrava, Třebíče, mládežnických reprezentací a naposledy Českých Budějovic. Kromě toho má za sebou, zejména z posledních let, také praxi a zkušenosti z práce se sportovci nebo týmy napříč sporty od mládeže po dospělé spojené s mentální stránkou jejich sportovní přípravy. Již koncem podzimu začal tímto směrem pracovat pro klub jako součást realizačního týmu „A“ mužstva. Sportovní úsek klubu má zájem na tom, aby spolupráce tohoto charakteru byla dlouhodobá a přispěla k dalšímu zkvalitnění přípravy jak jednotlivých hráčů, tak celého týmu," dodal Šrámek.