clanek-1
  • A-tým

  • 13.01.2021

Odchody do Mladé Boleslavi. Preisler jde na hostování, Dancák přestupuje

Záložník Dominik Preisler a obránce Samuel Dancák opouští Duklu a budou působit v Mladé Boleslavi. Preisler odchází do prvoligového klubu na půlroční hostování s opcí na přestup, Dancák přestupuje.

„Oběma hráčům nové angažmá přeji. O Dominika Preislera projevovala Boleslav zájem předchozí dvě přestupní období v řadě a Dominik vždy akceptoval, že ho klub neuvolnil, i když sám nabídku využít chtěl. Zájem ze strany Dominika i Mladé Boleslavi trval i tuto zimu a hráči jsme se proto, i s ohledem na to, co pro Duklu odvedl, rozhodli tentokrát vyhovět,“ uvedl k hostování Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly. „Je teď na něm, aby se o svoji šanci porval. Protože jsme s jeho odchodem trochu počítali, máme vytipované hráče, kteří by ho mohli nahradit a věříme, že se nám to podaří.“

„Co se Sama týče, přestup si za svoji pracovitost a oddanost Dukle zaslouží. Nikdo v Dukle nepochybuje o tom, že má před sebou skvělou kariéru. Mě to samozřejmě mrzí, protože jsem se těšil, že ho na jaře uvidím na jeho nejsilnější pozici uprostřed zálohy,“ pokračuje Staněk.

„Sama jsme pustit nechtěli. Když jsme o něj registrovali zvýšený zájem, nasadili jsme jeho cenu vysoko. Hráč věděl, že primárně nemáme v úmyslu ho prodat, ale pokud o něj někdo bude mít takový zájem, že požadovanou částku zaplatí, pak mu přestup umožníme. To se nakonec také stalo. Takový je fotbalový život. Filozofií Dukly je výchova hráčů a jejich kariérní posun. S tím je také k nám lákáme. Pokud má hráč možnost se posunout do sportovně silnějšího klubu, kde si i víc vydělá, pak pokud bychom jim za oboustranně výhodných podmínek posun neumožnili, nesplnili bychom dané slovo. To by nás do budoucna poškodilo. Nyní pracujeme na tom, abychom Sama co nejlépe nahradili, na což určitě použijeme i část prostředků, které za něj získáme,“ doplnil Staněk.

Dancák přestoupil do Dukly v osmnácti letech z Košic. Prošel dorostem, B-týmem a postupně se usadil v základní sestavě „áčka“. Loni na podzim nechyběl v sestavě prvního týmu ani v jednom mistrovském utkání.

Za A-tým vstřelil slovenský mládežnický reprezentant tři branky, tu poslední v říjnu loňského roku, kdy v nastaveném čase po rohovém kopu zachránil svým gólem proti Líšni bod za remízu 2:2.

Preisler přišel na Duklu v roce 2009. Stejně jako Dancák prošel mládežnickými kategoriemi až zakotvil v sestavě prvního týmu. V našem dresu odehrál 82 zápasů a vstřelil 14 branek.

Oběma hráčům přejeme v novém působišti hodně štěstí a úspěchů!