clanek-1
  • A-tým

  • 07.01.2021

Dukla získala posilu do ofenzivy. Přichází Sunday Faleye

Dvaadvacetiletý nigerijský útočník Sunday Adeyemi Faleye je novým hráčem Dukly. Na Julisce podepsal smlouvu do června 2024.

„Jsem moc rád, že se nám podařilo dotáhnout příchod prvního vytipovaného hráče, o dalších jednáme. O Sundaye jsme hodně stáli, má velmi zajímavé přednosti a předpoklady. Zvýší naši nebezpečnost v útoku, je velmi silný jeden na jednoho a hlavně tyto situace vyhledává. Nám větší odvaha v těchto momentech na podzim občas chyběla a Sunday by nám měl jednoznačně pomoct. Většina soupeřů proti nám brání, proto potřebujeme hráče, kteří nám dokáží přinést výhodu a přečíslení,“ řekl Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly. 

Faleye působil naposledy v Innsbrucku v druhé rakouské lize, na kontě má také starty za mládežnickou i seniorskou reprezentaci Nigérie, za kterou startoval na Mistrovství Afriky v roce 2018. Pravonohý fotbalista nejčastěji nastupuje na pravém či levém křídle, případně jako podhrotový hráč.

„Jsem nadšený, že jsem se stal součástí Dukly. Budu se snažit, abych na hřišti odvedl maximum a pomohl týmu k zisku co nejvíce bodů,“ uvedl Faleye po podpisu smlouvy.