clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.12.2020

Poslední zápas před pauzou. Dukla jede na hřiště Táborska

Duklu čeká poslední duel před zimní přestávkou a také poslední mistrovské klání v roce 2020. Ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajíždíme na hřiště Táborska, staronového nováčka druhé ligy. Úvodní výkop je v neděli od 13:30.

„Táborsko hraje podobným stylem jako většina týmů z druhé ligy. Bude to ale zase jen o nás a o naší hře. Budeme to chtít odpracovat, být fotbalovější a proměnit šance, to nás teď trochu trápí,“ říká kapitán Daniel Kozma.

Dukla má za sebou dva duely se soupeři ze špičky tabulky – proti Žižkovu jsme urvali vítězství 2:0, doma s lídrem soutěže z Hradce Králové nám velice dobrý výkon stačil jen na remízu 1:1.

Proti Táborsku nás však čeká jiný zápas. Dukla v něm je favoritem, Jihočeši totiž za jedenáct zápasů posbírali jen osm bodů a jsou předposlední. Horší ve druhé lize je jen trápící se Vyšehrad.

„Je pravda, že se nám proti týmům z vršku tabulky hraje možná lépe. Vůbec se ale nechceme dívat na to, kdo proti nám stojí. V posledních zápasech jsme ukázali týmový výkon a vůli. Bylo na nás vidět, že chceme uspět. Snad na to navážeme i teď,“ doufá Kozma.

Táborsko v sezoně 2018/2019 sestoupilo z druhé ligy o soutěž níž, hned rok nato i díky zkrácené koronavirové sezoně postoupilo zpět. Ovšem po návratu zatím výsledkově tápe. Z osmi získaných bodů Jihočeši vybojovali jen jediný z nich doma za plichtu s Hradcem Králové.

„Chceme se s podzimem rozloučit vítězstvím. Tahle sezona je taková všelijaká. Teď nám sedí, že se víc hraje než trénuje. Zápasy jdou rychle po sobě a jsme více v zápřahu,“ říká kapitán.

Sám kvůli zlomenému nosu vynechal utkání s Chrudimí i s Žižkovem. Proti Hradci už nastoupil se speciálním krytem na obličeji a zvládl odehrát celých 90 minut.

„Není to úplně ideální, nemám takové periferní vidění. Trošku jsem se toho bál, ale chytl jsem se pár souboji a pak už jsem na to nemyslel a zvykl si. Zvládnul jsem to líp než jsem čekal,“ usmívá se Kozma. „Je to určitě lepší než se dívat z tribuny. To jsem byl hrozně nervózní.“