clanek-1
  • Články mládež

  • 23.11.2020

Čas tu letí, za měsíc mě máte doma, píše duklák Lukáš z Anglie

Výchova mladých talentů v Dukle je úzce spjata s jejich osobnostním růstem, otevřenou myslí a odvahou čelit výzvám. Velkou zkušeností a cenným poznáním vlastní samostatnosti a schopnosti obstát je studium v zahraničí. Zveřejňujeme zde už podruhé dopis našich dukláků (dukláka) z Velké Británie Lukáše Ungermana.

První zahraniční pozdravy si přečtěte ZDE

Dobrý den,

posílám pozdrav z Anglie. Moc si to tu užívám. Našel jsem si zde spoustu nových přátel z různých zemí. Dohromady tvoříme super partu. Kvůli koronaviru se zde může chodit ven jen po dvou, ale školy jsou pořád otevřené. Na téma běh jsem bohužel žádného člověka nenašel, ale na internetu jsem našel skvělé typy a cvičení, které dělám. Všechno to tu uběhlo tak rychle a já se vracím už skoro za měsíc.

Na domov se samozřejmě těším, ale vím že mi to tu bude chybět. Lidé jsou tu velmi milí a sympatičtí. Prostředí je tu tady super, bydlím asi 200 metrů od moře. Škola je úplně jiná než v Čechách. Každý si zde vybere 4 předměty které se chce učit a víc jich nemá. Zato ale jedna vyučovací hodina trvá 2:40 s deseti minutovou přestávkou. 

Z mojí rodiny jsem nadšený hrajeme společně spoustu her a je s nimi vždy zábava. Je to opravdu parádí zkušenost takto vyjet do zahraničí a určitě bych to rád všem doporučil.

Natočil jsem i krátké video. Podívejte se na něj níže