clanek-1
  • A-tým

  • 23.01.2020

Dukla v sobotu sehraje dvě přípravná utkání

V sobotu 25. 1. Dukla odehraje hned dvě přípravná utkání. První část týmu se na UMT na Julisce utká s Viktorií Žižkov, druhá část týmu vyzve celek Hostouně v Rynholci. Oba zápasy začínají v 10:00.

Viktoria Žižkov přezimuje na 6. místě se ztrátou 5 bodů na Duklu. Žižkov v zimní přestávce posiloval, a to z pražských klubů. Z Dukly pod „žižkovskou věž“ přestoupil útočník David Bezdička. Další novou tváří do útoku Viktorky je Farid Nabiyev, azerbájdžánský juniorský reprezentant ze Slavie, a pravou obranu by měl posílit Jan Pavlík ze Sparty.

Viktorie Žižkov v průběhu lednové přípravy sehrála tři přípravné zápasy: 11. ledna zvítězila v Českých Budějovicích nad ligovým SK 1:7 (Góly: 1x Bezdička, 3x Nabiyev, 2x Szotkowski, 1x Diviš), o týden později zvítězila v Blšanech nad účastníkem 1. slovenské fotbalové ligy FK Železiarne Podbrezová 2:0, když střelci branek byli D. Bezdička a J. Urbanec. Ve čtvrtek 23. ledna pak absolvovala nejtěžší test - přípravný zápas v Plzni se svojí jmenovkyní. V zápase žižkovští nezklamali – výsledkem byla bezbranková remíza. První mistrovské utkání jarní sezóny Viktoria Žižkov odehraje právě s Duklou.

Sokol Hostouň je účastníkem ČFL, skupiny A. Mužstvo vede dvojice trenérů Ivan Pihávek a Martin Čurda. Po podzimní části soutěže patří Hostouni 14. místo se ziskem 14 bodů. Celek zahájil přípravu 13. ledna a zápas s Duklou bude pro ně prvním přípravným utkáním. Do přípravy se zapojili i možné posily Ondřej Brejcha z druholigového Vyšehradu a Jaroslav Rojík z divizních Klatov.