clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.09.2012

A tým míří do Jablonce

V pondělí 1. října odjede „Žlutý balet“ ke svému devátému utkání Gambrinus ligy do Jablonce nad Nisou na hřiště Chance Arény. Souboj s vévodícím týmem tabulky začne v 19,00 hod a uzavře tak 9. kolo.

V loňském ročníku Gambrinus ligy obsadil Jablonec osmou příčku, tedy o dvě místa níž, než v té době nováček Dukla. Během letní přípravy se severočeský tým posílil o brankaře Martina Krásného, Dominika Simerského z Brna, Marka Kyselu z Interu Milán,  Lukáše Zoubeleho z Teplic a Tomáše Čížka z klubu Sibir Novosibirsk. Naopak odešel Marek Jarolím, kterému skončila smlouva, Luděk Frydrych, který přestoupil do Pardubic, Jan Vošahlík hostující ve Slavii a Jiří Valenta, který hraje za Slovácko.

V letošní soutěži se s celkovým počtem sedmnácti bodů dělí o první místo s Viktorkou Plzeň, se kterou mají společně pět výher, dvě remízy, jednu prohru a skóre 17:7. Toto kolo tak rozhodne, kdo na průběžném prvním místě zůstane. V minulém kole nastoupil Jablonec na hřišti Slovácka v Uherském Hradišti a připsal si právě pátou výhru díky vstřelené brance jabloneckého kanonýrka Lafaty.

Ve třetím kole Poháru České pošty jablonečtí zajížděli na hřiště pražského klubu Meteor Praha VIII, kde suverénně zvítězili 6:0 a postoupili tak do dalších pohárových bojů, kde se střetnou s vítězem duelu Ústí nad Labem – Slavia, který se odehraje 2. října. 

V posledním vzájemném utkání na jaře Dukla v Jablonci zvítězila 2:0 - obě branky vstřelil Pázler. Snad předvedeme podobný výkon i v pondělním duelu.

Luboš Kozel: „Jablonec momentálně vede ligu a po včerejší prohře Sparty se na jejím vrcholu může udržet. Výsledkově je jedním z nejkvalitnějších mužstev v lize. Po změně trenéra dostalo mužstvo nový impuls, proběhlo několik změn v kádru, hlavně co se mladých hráčů týče, a to přineslo hodně zlepšení v defenzivě a organizaci hry. Teď hrají trochu víc na rychlý přechod do útoku než dřív a přináší jim to úspěch. My do Jablonce určitě nejedeme s poraženeckou náladou, chceme překvapit a přivézt si nějaké body.“

Poslední utkání soupeře

FK Meteor Praha VIII - FK Baumit Jablonec 0:6 (0:4)

Branky: 22. a 26. Lafata, 15. Eliáš, 30. Vukadinovič, 62. Čížek, 90. Zoubele. Rozhodčí: Lerch.
Meteor: Kohlbeck - Bořuta, Moudrý, Jiřík (32. Frantl), Daňhel, Mica (81. Janda st.), Jurčík, Štefan, Junek (75. Bublík), Janda ml.
Jablonec: Špit - Štochl, Kysela, Beneš (60. Simerský), Jablonský (60. Kovařík) - Čížek, Vaněk, Eliáš, Haurdič - Lafata (60. Zoubele), Vukadinovič. Trenér: Kotal.

Poslední vzájemné utkání

FK Baumit Jablonec – FK Dukla Praha 0:2 (0:1)

Branky: 6. a 68. Pázler. Rozhodčí: Zelinka - Košec, Štěrba. ŽK: Piták, Vošahlík, Eliáš - Hanousek, Malý. ČK: 90. Eliáš (JAB). Diváci: 2085
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík, Loučka, Jarolím, Vaněk (25. Piták), Třešňák (46. Kopic) - Lafata.
Dukla Praha: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (61. Svatonský), Malý (89. Sklenář), Gedeon, Hanousek, Pázler (81. Božič) - Lietava.