clanek-1
  • WU19

  • 19.12.2019

WU18: Hodnocení podzimu, aneb perfektní sezona je v polovině

Čekají nás nové výzvy. Dorostenky zahájily novou sezonu s velmi obměněným kádrem a novým realizačním týmem. Právě trenéři odtajnili, jaká pro ně byla první polovina sezony, kde jsou na své cestě a jak to vidí dál.

V realizačním týmu z minulé sezony zůstal pouze hlavní trenér Jakub Kowolowski, kterého pro tuto sezonu doplnili Martin Kuchař a Martina Žilinská. Společně s atletickými a kondičními trenérkami se starali o tým 33 hráček, které v tuto chvíli jsou v kádru Dukly Praha. O čem se trenéři po sezoně rozpovídali?

O nově složeném týmu

Martina Žilinská: "K týmu se na začátku sezony připojilo dost talentovaných a nových děvčat, avšak holky si velice rychle sedly jak v kabině, tak na hřišti. V týmu panuje pozitivní nálada a to beru jako velké plus do další části sezony."
Jakub Kowolowski: "Přesně, jak říká Marťa, o koho jiného se v nejtěžších chvílích jara opřít, než o svůj tým. A takový ten náš je. Jsou to skvělé hráčky, které pod svou pokličkou skrývají potenciál, chuť a radost. Sehrát tým za dva měsíce dohromady, to je složité, ale není to nemožné. Jsme toho zářným příkladem. Je to jeden z nejlepších týmů, které jsem mohl trénovat. Věřím, že nám nasazení a pracovitost v trénincích vydrží."

O 2. lize dorostenek

Jakub Kowolowski: "Do sezony jsme vstoupili s respektem i očekáváním, po podzimní části ale vnímáme velké rozdíly ve výkonech všech týmů."
Martin Kuchař: "Tato soutěž pro nás splňuje důležité dva aspekty. Sehraní nově složeného týmu a jeho rozvoj (ať týmový či individuální) v naší další cestě."
Jakub Kowolowski: "Cítíme a můžeme říct se vším respektem, že tým máme nejsilnější. Herně jsme to potvrdili v každém utkání, výsledkově to jednou neklaplo. Důležitá pro nás bude ale konfrontace se silnými celky v přípravě, které jsme si vybrali."
Martin Kuchař: "Souhlas. Soutěž je dosti rozporuplná, někdy i o velikých výkonnostních rozdílech. Nám ale dává možnost sledovat jednotlivá děvčata, jak se s danou situací vypořádají."

O zápase v Liberci

Martina Žilinská: "Liberec pro nás byl od úvodního hvizdu velice těžký soupeř. Strach a nervozita nám bránila v naší hře, také to tak vypadalo na hřišti. Neproměňovaní šancí a dobře bránicí domácí tým nás připravil o body. Zápas už je ale za námi a my se teď budeme připravovat na další zápasy."
Jakub Kowolowski: "I takový zápas nás posunul dále. Byla to zkušenost a minimálně jsme dostali všichni nové podněty k zamyšlení. Věřím, že pokud se postavíme proti stejnému soupeři znovu, utkání zvládneme v náš prospěch. Bude to o našich hlavách."

O budoucnosti

Jakub Kowolowski: "Momentálně obsazujeme 2. místo v tabulce dívčí soutěže, ale netajíme se tím, že bychom se rádi mezi elitu vrátili. Přejeme si to. Máme mladý kádr a chtěli bychom hráčky konfrontovat s nejlepšími týmy u nás. Na začátku společné cesty jsme si řekli cíle a označili tuto sezonu jako perfektní. To nyní naplníme. S trenéry jsme si další část zhodnotili a připravujeme se vstoupit do druhé poloviny."
Martin Kuchař: "Samozřejmě jsme rádi, jak tým pracoval v předchozích měsících. Určitě ale máme na čem dále pracovat a v čem se zlepšovat. Mezi hlavními cíli bude určitě lepší řešení předfinální a finální fáze, větší přímočarost a celková produktivita týmu s kvalitnějšími soupeři."
Jakub Kowolowski: "Chceme být údernější, snažíme se do týmu dostávat nejnovější trendy a neustále se posouvat v oblasti sportovní, lidské a zdravotní. To platí i o jarní části. Chystáme další posun a to v oblasti kontroly tréninkového procesu pomocí sporttestrů."

Rád bych za sebe poděkoval trenérům i hráčkám a udělal jim poklonu. Na všem najdete mouchy a ne vše je dokonalé, ale my se snažíme na tom všem hledat to pozitivní a dát tomu maximum. Našel jsem opět skvělé parťáky, se kterými si sedíme trenérsky i lidsky. O hráčkách ani nemluvě, téměř denně se s holkami potkáváme a jsou to nejen zajímavé fotbalistky, ale také super holky. Věřím, že nám všem zůstane chuť, pozitivní atmosféra a společně dotáhneme všechny cíle do zdárného konce. Děkuji všem za báječný půlrok, jsem hrdý nejen na svůj klub, ale především na tento tým," dodal na závěr Jakub Kowolowski