clanek-1
  • Ženy

  • 17.12.2019

Ženy A: Hodnocení podzimu

Po podzimní části sezony hodnotí trenér A týmu žen Antonio Console.

První část sezóny byla docela intenzivní, objevovaly se zde pozitivní i negativní okamžiky, ale při celkovém objektivním pohledu se cítím spokojený.

Je to pro mě první zkušenost v pozici hlavního trenéra ženského týmu, takže jsem maximálně věnoval všechny své znalosti a snahu pomoci týmu dosáhnout dobrých výsledků. Snažil jsem se nechat hráčky porozumět mému fotbalovému stylu a dát jim všechny potřebné nástroje, aby měly jasnou mysl a přesnou koncepci. Musím říci, že holky reagovaly docela dobře a naše podněty byly použity nejlepším možným způsobem. Musím také připomenout, že v češtině nejsem stoprocentně plynulý. Ale díky trpělivosti holek a podpoře mého asistenta Martina Brabce, který mi pomáhá s překlady, i přes některé momenty nedorozumění doprovázené smíchem, si myslím, že se nám podařilo holkám vtisknout naše myšlenky a nastolit společnou cestu za úspěchem.

Náš tým je velmi mladý. Má mnoho hráček, které byly v minulé sezóně v Dukle hráčkami WU18, z nichž většina hraje svou první sezónu v 1. lize žen. Bohužel jsme před sezonou ztratili několik důležitých hráček, ale díky úsilí našeho managementu jsme dokázali sestavit tým 17 hráček, což je pro ženský fotbal velmi dobré, zejména pokud je těchto 17 neustále k dispozici během sezóny. Dovoluji si připomenout, že naše dívky nejsou profesionálky, takže je důležité jim vyslovit velký dík, že si i po práci najdou čas na trénink a ve volném čase o víkendu na zápas.

Letošní sezóna je velmi vyrovnaná. V podstatě, kromě zápasů proti Slavii a Spartě, se jedná o otevřené zápasy, kde může vyhrát jakýkoliv tým. Jak již bylo řečeno, myslím, že jsme absolvovali dobrou první část sezony a snažili jsme se ve hře využít věci zažité z tréninků. Myslím, že s Brnem jsme na jeho hřišti odehráli náš nejlepší zápas, vyhráli jsme 1:3. Bohužel náš nejhorší zápas jsme prohráli doma 1: 4, taktéž s Brnem. Kromě zápasů proti Slavii a Spartě, které jsou týmy jiné úrovně, jsme hráli se vztyčenou hlavou. Obzvláště jsme zvládli velmi důležitý domácí zápas proti Pardubicím, který byl zároveň posledním ligovým zápasem tohoto roku. Tímto jsme si upevnili postavení ve středu tabulky a nechali za sebou týmy s určitým bodovým odstupem.

Pevně věřím, že tento tým stále nedosáhl svého plného potenciálu a naším cílem do druhé části sezony bude udělat vše pro to, aby se neustále zlepšoval.