clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.11.2019

Poslední venkovní utkání odehrajeme ve Varnsdorfu

Konec podzimní části sezóny už se blíží a svěřenci trenéra Skuhravého mají před sebou poslední dvě utkání. V neděli 10. listopadu se podívají na hřiště FK Varnsdosrf, který bude chtít navázat na své předchozí dvě domácí vítězství!

FK Varnsdorf je již tradičním účastníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Výsledky v letošní sezóně však nejsou nijak zvlášť příznivé. Po 14. kole mají varnsdorfští na kontě 13 bodů, skóre 19:35 a průběžně jim patří 14. místo. V sezóně zatím obdrželi největší množství branek z celé ligy.

Svěřence trenéra Oulehly sráží především výsledky venkovních zápasů, kde zatím ještě nevyhráli. Dva body, které na hřišti soupeře doposavad získali, uhráli ve Vítkovicích, kde ve 14. kole remizovali 0:0, a v Líšni, kde na začátku sezóny remizovali 2:2. Nejhorší výsledek si pak odvezli z Hradce Králové, kde prohráli 8:0.

Na domácí půdě však varnsdorfští dokážou porazit i velmi silné soupeře. Úspěchem pro ně bylo, když v srpnu dokázali v domácím zápase porazit Jihlavu 2:1. Varnsdorf vyšel vítězně i ze dvou posledních domácích zápasů. Vlašim porazili 2:1 a Sokolov 3:0. Dohromady v domácím prostředí nasbírali za 7 zápasů sclkem 11 bodů.

„Já si myslím, že ten první poločas byl opravdu hodně bojovný, bylo to nervózní z obou stran. Bylo jasné, že kdo první vstřelí první branku, tak mu to hodně pomůže, což se ve druhé půli potvrdilo. Myslím si, že do stavu 1:0 bylo utkání vyrovnané a bojovné. Nám se povedlo vstřelit první branku, to nás hodně uvolnilo. Pak nám hodně pomohla druhá branka, která nás zklidnila,“ komentoval výhru nad Sokolovem trenér Oulehla.

V posledním ligovém utkání vybojovali ve Vítkovicích bod po bezbrankové remíze. „V utkání jsme si vypracovali hodně situací u soupeřovy branky, které jsme mohli dotáhnout do vstřelení branky, ale je tam hodně nepřesností. Několikrát jsme šli do přechodu v přečíslení, ale řešili jsme to špatně. V závěru jsme mohli rozhodnout, ale nepovedlo se to. Bod z venku má svou cenu, a i tak si ho velmi vážíme. Ale měli jsme dnes na to, utkání zvládnout za tři body, bohužel se to nepodařilo, nejsme spokojení. Na poslední části hřiště musíme prokázat větší kvalitu. Pokud dokážeme tyto situace dotáhnout, přijdou i body, jinak je to složité,“ uvedl po zápase David Oulehla.

Dukla si v posledním ligovém zápase poradila s Líšní, kterou porazila 4:2. Průběžně jí tak patří 2. místo tabulky a na vedoucí Pardubice ztrácí 2 body. Dukla má už v letošní sezóně nastřílela 32 gólů a je jediným týmem ligy, který překročil hranici 30 vstřelených branek.

Svěřenci trenéra Skuhravého se s Varnsdorfem utkali v červenci v letní přípravě. Z utkání vyšla vítězně Dukla, která vyhrála 4:2 po gólech Hadaščoka, Tetoura, Gonzáleze a Kovernikova.

Dukla do toho!