clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 31.10.2019

Po měsíci se Dukla opět představí doma

Fanoušci z Julisky se tentokráte mohou těšit na překvapení letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – výborně hrající SK Líšeň. Dukla však bude chtít navázat na sérii domácích výher a napravit své zaváhání z Chrudimi!

Nováček druhé ligy Líšeň zatím předvádí vynikající výkony a je překvapením ligy. Po 13. odehraných kolech je na 8. místě, má na kontě 19 bodů a skóre 26:22. Obdivuhodné je především množství vstřelených branek. Líšeň se pyšní jedním z nejproduktivnějších útoků v lize. K tomu jim svými pěti góly pomohli i skvělí střelci Marek Vintr a Jan Hladík.

V Líšni po jedenácti kolech došlo ke změně trenéra. Trenér Líšně Miloslav Machálek nahradil na lavičce brněnské Zbrojovky Pavla Šustra. Na jeho místo pak přišel Milan Valachovič, který zatím dokázal navázat na úspěšnou práci svého předchůdce a oba zápasy s Líšní vyhrál.

Trenéru Machálkovi se derniéra na lavičce Líšně příliš nevydařila, když s Ústím nad Labem prohráli 3:1. „Zásadním problémem byla kvalita prvního doteku s míčem. Na kluzkém terénu to svědčilo více hostům. Náš výkon nebyl tak špatný, jak se zdá z výsledku, ale trpěl individuálními chybami, jichž zkušené mužstvo protivníka, které je déle pospolu, dokonale využilo. Neodvedli jsme kolektivní výkon, jenž nás zdobil v minulosti,“ hodnotil své poslední utkání Miloslav Machálek.

V Sokolově, který rovněž změnil trenéra, vybojovali výhru 1:2, když dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu. „O poločase jsem klukům říkal, že jsme lepší, vytvářeli jsme si šance, a že pro domácí bude ještě komplikace uhrát pětačtyřicet minut. To se potvrdilo, dvacet minut po přestávce jsme Sokolov přitlačili, vytvořili si nebezpečné situace, dali dvě branky a měli jsme další velmi dobré příležitosti, střely. Dvacet minut druhého poločasu rozhodlo, určitě jsme šli pro tři body víc než domácí,“ uvedl po svém prvním zápase na lavičce Líšně trenér Valachovič.

V posledním ligovém zápase si hráči Líšně doma poradili s Vítkovicemi, které porazili 5:1. „Věděl jsem, že půjde o těžké utkání, neboť Vítkovice odehrály velmi dobré zápasy v Třinci a proti Dukle. Částečnou výhodou bylo, že jsem při působení v Hlučíně poznal takřka polovinu hráčů dnešního ostravského kádru. Zápas se nám vydařil, vítězství bylo zasloužené,“ komentoval výhru trenér Valachovič.

Dukelský A tým v posledním kole neudržel v Chrudimi dvoubrankový náskok a zpět na Julisku si odvezl prohru 3:2. V posledním kole však zaváhaly také Pardubice, Dukla je tak průběžně na 2. místě pouze dva body za lídrem tabulky.

Svěřenci trenéra Skuhravého ovládli všech pět posledních domácích utkání v řadě. Naposledy si na Julisce poradili s Prostějovem, který porazili 1:0 díky gólu Daniela Tetoura ze 13. minuty. Jediné utkání, které na domácí půdě nevyhráli, bylo první utkání letošní sezóny s Třincem, od té doby je Dukla na domácím stadionu stoprocentní.

V úterý nestačili svěřenci trenéra Skuhravého na prvoligovou Sigmu Olomouc a po prohře 4:0 se v osmifinále rozloučili s Mol Cupem.

Přijďte podpořit Duklu!