clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.09.2019

V Pardubicích svedeme boj o první místo

Pardubice jsou pro mnohé velikým překvapením. Letos ve druhé lize na domácím hřišti vždy vyhrály a zaslouženě jim patří první místo tabulky. O to je však v sobotu může obrat pražská Dukla!

Pardubice jsou již tradičním klubem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Nejlepšího výsledku klub dosáhl v sezóně 2017/2018, když skončil na třetím místě. V loňské sezóně Pardubice obsadily 7. místo s celkovým ziskem 44 bodů. Na domácím hřišti jsou pardubičtí velice silní. Poslední domácí ligovou prohru zažili naposledy 8. dubna 2018, když nestačili na Opavu.

Letos se Pardubicím ve druhé lize výsledkově velice daří. Svěřenci trenéra Jaroslava Novotného ligovou porážku ještě nezakusili. Ze dvou venkovních utkání si odvezli remízu, zbylé zápasy vyhráli. V posledním ligovém utkání náš sobotní soupeř porazil Vítkovice 3:1. „Jsme spokojení. Kluci podali kvalitní a bojovný výkon, především v prvním poločase. Trochu nám zatrnulo, když domácí srovnali na 1:1, ale pak jsme rychle vedli o dva góly. Druhý poločas nenabídl žádnou extra příležitost ani na jedné straně, takticky jsme zápas dohráli do vítězného konce,“ poznamenal trenér pardubického A týmu.

Pardubice jsou tedy aktuálním lídrem tabulky druhé nejvyšší soutěže. Na kontě mají 17 bodů s celkovým skóre 12:3. Pyšní se tedy nejlepší obranou soutěže, v čele s brankářem Letáčkem. Pardubice navíc doma zatím inkasovali jen jednou, když se trefil Březina z Viktorie Žižkov. Trenérské duo pardubického týmu Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí získali v srpnu ocenění trenéři měsíce.

I když se Pardubicím v lize daří, tak s Mol Cupem se musely rozloučit už ve druhém kole, když nestačily na třetiligový Benešov. „Do zápasu jsme vstoupili špatně, domácí ve 4. minutě skórovali, i když gólu podle nás předcházely dva fauly. Pak se Benešovu povedla akce, ze které dal druhý gól. Jinak jsme měli hru v moci, ale nebyli jsme schopni skórovat,“ komentoval prohru 2:1 trenér Novotný.

V posledním vzájemném zápase Dukla s Pardubicemi prohrála 3:0. Jednalo se však pouze o přípravné utkání v červnu, když dukelský A tým měl ten den už za sebou přípravné utkání s Chrudimí.

Dukla se po sedmi kolech usadila na druhém místě a na vedoucí Pardubice ztrácí pouze dva body. V reprezentační pauze si navíc hráči ve žlutém připsali cenný skalp prvoligové Příbrami v přátelském utkání. Dukelský A tým navíc vyhrál hned 6 posledních zápasů v řadě. „Hráče nebudu vůbec motivovat. Pro nás je možnost hrát o první místo v osmém kole motivace sama o sobě,“ uvedl směrem k sobotnímu utkání trenér Skuhravý.