clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 16.07.2019

Fotbal Třinec je naším prvním soupeřem v nové sezóně

V prvním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Dukla nastoupí proti týmu FK Fotbal Třinec. Obstojí mladý dukelský kádr v první ostré zkoušce a potvrdí roli papírového favorita?

V loňském ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Třinec obsadil 10. místo se shodným ziskem 36 bodů jako 9. Prostějov. K tomuto výsledku jim svými 8 ligovými góly přispěl slovenský útočník René Dedič, který v letošní sezóně obléká dres prvoligové Opavy. Odchod Dediče však není jedinou změnou v třineckém kádru. Do svého domovského klubu Karviná se z hostování vrací velmi důležitá opora třineckých záložník Tomáš Weber. Novou posilou soupeře je nejlepší střelec Moravskoslezského kraje Tomáš Wojnar, který přestoupil z Havířova.

Třinec patří mezi ty méně trestané týmy loňského ročníku 2. ligy. Celkově dostal 55 žlutých (průměr 1,8 žlutých karet na zápas) a 1 červenou kartu. Bilance vstřelených a obdržených gólů byla v loňském roce záporná. Tým vstřelil celkem 36 gólů a 42 gólů dostal.

Třinec zahájil sérii přípravných utkání s Rakówem, který je letos nováčkem polské Ekstraklasy. Utkání skončilo remízou 3:3. Dvěma góly se blýskl Filip Kubala, třetí třinecký gól přidal Lukáš Hapal. Také druhé přípravné utkání skončilo nerozhodně. Třinec hrál s rovněž druholigovým Prostějovem 2:2, když se střelecky prosadili Jiří Valenta a Filip Kubala. Se Sosnowiecem, který v předchozí sezóně spadl z Ekstraklasy, Třinec prohrál 2:1. Také ve čtvrtém přípravném utkání náš soupeř prohrál. Třetí nejlepší tým slovenské FORTUNA LIGY Ružomberok porazil třinecké 1:0. Teprve poslední zápas přípravy přinesl Třinci výhru. Slovenský Púchov, který právě postoupil do 2. ligy, porazil díky brankám Filipa Hlúpika 2:0.

Také dukelský kádr prošel řadou změn. Tým opustili Branislav Miloševič, Ivan Ostojovič, Uroš Djuranovič, Marek Hanousek, Michal Bezpalec, Jan Holenda a Ján Ďurica, kterým letos skončila hráčská smlouva. Na hostování do Bohemians 1905 odešel Jakub Podaný. Z hostování v Jihlavě se naopak do Dukly vrátili Martin Chlumecký a Dominik Preisler, z Teplic David Bezdička. Útok posílil nově příchozí hráč Karsten Ayong, do obrany pak přišel Jiří Piroch z Plzně. Věkový průměr nového A týmu Dukly je tak pouze necelých 23 let.

Dukla v přípravě prohrála s druholigovou Chrudimí 4:2 a Pardubicemi 3:0, když obě utkání se hrála ve stejný den. S Ústím nad Labem vybojovala po gólech Douděry a Kovaľa remízu 2:2. Jedinou výhru v přípravě si Dukla zapsala proti Varnsdorfu, kde předvedla především skvělý první poločas, po kterém vedla 3:0. Ve druhém poločase se sice soupeři podařilo snížit, ale svěřenci trenéra Skuhravého si vítězství vzít nenechali a vyhráli 4:2. V generálce proti amatérskému týmu Bayernu Mnichov dukelský A-tým prohrával ještě 10 minut před koncem 4:0. Ovšem díky skvělému závěru snížil na 4:2 po gólech Součka a Ayonga.

První utkání letošní sezóny začíná v sobotu v 10:15. Přejeme příjemnou zábavu!